Hygiejne

Hvad er hygiejne?

Når man taler om god hygiejne er det en betegnelse for, at der opretholdes en vis form for renhed således, at skidt, snavs og eventuelle bakterier fjernes. Dette gælder alt fra rent hår, rene tænder og rene fødder.

God håndhygiegn...Læs mere

300 Produkter

Side
pr. side
Alle filtre0
Filtrer efter
Kategori
Kategori
 • Personlig pleje Personlig pleje 1850 varer
  • Hårfjerning 675 varer
  • Tandpleje & Mundpleje 323 varer
  • Hygiejne 300 varer
  • Sex & Samliv 81 varer
  • Tilbehør 402 varer
Størrelse
Størrelse
-
Pris
Pris
-

300 Produkter

Side
pr. side

Hvad er hygiejne?

Når man taler om god hygiejne er det en betegnelse for, at der opretholdes en vis form for renhed således, at skidt, snavs og eventuelle bakterier fjernes. Dette gælder alt fra rent hår, rene tænder og rene fødder.

God håndhygiegne 

Det er ekstremt vigtigt at have en god håndhygiejne, så hænderne er fri for mikroorganismer i form af bakterier der transporteres rundt mellem alle de ting man rører ved.

Hvis du vil undgå sygdom er det essentielt med en god hygiejne uanset om du befinder dig i eget hjem, på arbejdspladsen eller i skolen. En god håndhygiejne er en af de største smittebrydere, og det er derfor vigtigt med hyppig håndvask. Udover jævnlig håndvask er det især vigtigt at vaske hænderne grundigt inden berøring af madvarer, efter toiletbesøg eller hvis hænderne bare er beskidte.

Sådan skal du vaske hænder

Ved håndvask kan man ikke nøjes med vand og det er derfor vigtigt, at man bruger en håndsæbe der kan fjerne bakterier og virus fra håndfladen, da det netop er håndsæben der dræber bakterierne og sikrer den gode hygiejne. Når du skal vaske hænder, skal du sørg for, at begge hænder er våde hvorefter sæben påføres og fordeles. Når sæben er fordelt vaskes håndryggen og derefter vaskes håndfladerne med let flettede fingre, herefter fingerspidserne, tommeltotten og håndleddene. Som det sidste skylles sæben grundigt af og hænderne tørres. I perioder med hyppig håndvask kan man opleve, at hænderne har brug for en god og fugtgivende håndcreme, da håndsæbe godt kan virke affedtende. 

Hånddesinficering

Står du i en situation hvor du har brug for, at dine hænder bliver rengjort eller desinficeret, men hvor vand og sæbe ikke er tilgængeligt, er det en god idé at anvende en håndsprit. En håndsprit virker bakteriedræbende og minimere risikoen for spredning af bakterier og lignende.

Nedre hygiegne

En god personlig hygiejne handler selvsagt ikke kun om god håndhygiejne. Et andet vigtigt emne er den nedre hygiejne, som også kræver de rette produkter for at skabe det bedst mulige nedre miljø. Ved pleje i det intime område er det vigtigt at vælge produkter særligt egnet til området, så pH værdien forbliver i balance. For at undgå kløe og svie i det intime område anvendes en sæbe der er tilpasset pH værdien i området som ligger på 4, hvor resten af kroppen er basisk og har en pH værdi på 5,5. Ved brug af tampon og bind skal man derfor også sørge for at skifte jævnligt så det intime område forbliver et sundt miljø. Alternativt kan man anvende den miljørigtige menstruationskop fra Organicup.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær den første til at få skarpe tilbud, nyheder og inspiration

Ups!

Produktet du viste interesse for er udgået.

Derfor anbefaler vi dette produkt i stedet.

Dankort Visa MasterCard MobilePay ViaBill PayPal
Burd DAO GLS Instabox PostNord