Hudpleje

Tips og tricks: Sådan fjerner du selvbruner

Selvbruner er en fantastisk måde at opnå en solbrun glød uden de skadelige virkninger af UV-stråler. Men der er tidspunkter, hvor du måske vil fjerne selvbruner, beskytte dit tøj mod pletter og sørge for, at din hud forbliver velplejet. I dette blogindlæg kommer vi ind på, hvordan du fjerner selvbruner, hvordan du beskytter dit tøj, […]

Selvbruner er en fantastisk måde at opnå en solbrun glød uden de skadelige virkninger af UV-stråler. Men der er tidspunkter, hvor du måske vil fjerne selvbruner, beskytte dit tøj mod pletter og sørge for, at din hud forbliver velplejet. I dette blogindlæg kommer vi ind på, hvordan du fjerner selvbruner, hvordan du beskytter dit tøj, og hvordan du plejer din hud efter påføring. Hvis du derimod er på udkig efter vejledning i forhold til, hvordan man bedst påfører selvbruner, kan du læse vores blogindlæg om de bedste selvbrunere her.

Hvordan får man selvbruner af?

Kan man selv være herre over at få fjernet selvbruner – er et spørgsmål mange af vores kunder spørger ind til. Der er flere metoder til at fjerne selvbruner effektivt, og her er nogle af dem:

Citronsaft og bagepulver: Bland citronsaft og lidt bagepulver (alternativ kan du bruge natron) for at lave en blanding. Påfør det på det område, hvor du vil fjerne selvbruneren, lad det sidde i 5-10 minutter, og skyl derefter af. Dette trick fungerer bedst, hvis det er enkelte områder, du ønsker at fjerne selvbruneren på. Det kunne typisk være på fødder eller hænder, hvor selvbruner ofte har svært ved at blende ordentlig ind.

Selvbrunerfjerner: Der findes forskellige selvbrunerfjernere, der er specielt designet til at fjerne selvbruner. Disse produkter indeholder ofte ingredienser, der hjælper med at opløse selvbrunerens farve. Følg produktets anvisninger omhyggeligt, så du skåner din hud mest mulig. De fleste af de anerkendte selvbruner-mærker har en selvbrunerfjerner som et produkt i deres sortiment. St. Moriz har blandt andet lavet denne tan remover.

Eksfoliering: Brug en eksfolierende handske eller skrubbecreme til at fjerne selvbruneren ved at gnide huden forsigtigt i cirkulære bevægelser. Dette kan hjælpe med at fjerne de øverste lag af døde hudceller, hvor selvbruneren sidder. Eksfoliering i samspil med dampen fra badevandet, får selvbruneren til at opløse. Pas dog på, at du ikke eksfolierer din hud for groft.

Hvordan får man selvbruner af tøj?

Hvis uheldet er ude og du har fået selvbruner på tøjet, så er der heldigvis en række husmorråd, som kan bidrage til at dit tøj bliver så godt som nyt.

Blødgør i koldt vand: Skyl området med koldt vand straks efter pletten opstår. Dette kan hjælpe med at forhindre, at farven trænger dybere ind i stoffet.

Brug en pletfjerner: En pletfjerner eller vaskemiddel, der er specielt designet til at fjerne pletter, kan være effektivt. Påfør det på pletten og følg vaskeanvisningerne på tøjet.

Citronsaft og salt: Bland citronsaft og salt for at lave en pasta og påfør den på pletten. Lad det sidde i nogle minutter, skyl derefter med koldt vand og vask tøjet som sædvanligt.

Pleje af hud efter selvbruner

Når du har opnået den ønskede selvbruner, er det vigtigt at pleje din hud for at bevare farven og forhindre udtørring:

Fugtighedscreme: Brug en god fugtighedscreme dagligt for at holde din hud hydreret. Dette hjælper med at forlænge levetiden af din selvbruner og giver din hud en sund glød.

Undgå intensiv eksfoliering: Efter påføring af selvbruner bør du undgå kraftig eksfoliering, da det kan fjerne farven hurtigere. Brug i stedet en mild eksfolieringsmetode for at opretholde en jævn glød. Alternativt kan du vente med at eksfoliere kroppen til, at du ønsker at fjerne selvbruneren helt.

Opfrisk selvbruneren: For at opretholde din solkysset glød kan du bruge en let selvbruningsmist eller lotion i mellemrummet mellem selvbruningsapplikationer. Dette vil hjælpe med at forlænge farvens levetid.

Selvbruner er en fantastisk måde at få en solbrun glød på, men det er vigtigt at vide, hvordan du fjerner den, beskytter dit tøj og plejer din hud for det bedste resultat. Husk altid at følge produktets anvisninger og være forsigtig for at undgå skader på din hud og dit tøj.