Hudpleje

Sådan bliver din hud vinterklar

Årstiden skifter og solcreme er ikke de øverste på hudpleje listen længere.
Hos de fleste hudtyper kan tilstanden i overgangen fra varme til kulde godt skabe udfordringer. Læs med i dette indlæg om, hvordan du “omstiller” huden, så den bliver vinterklar.

Årstiden skifter og solcreme er ikke de øverste på hudpleje listen længere.
Hos de fleste hudtyper kan tilstanden i overgangen fra varme og sol til regn og kulde godt skabe lidt problemer. Det er egentlig bare huden der minder os om at vi skal ændre vores rutine en smule.
Læs med i dette indlæg om, hvordan du “omstiller” huden, så den bliver vinterklar.


Overvej, om du skal skifte dine hudplejeprodukter ud

Hudens egne barrierer bliver nemlig sat på en prøve når temperaturen falder. For at undgå røde, irriteret kinder og ekstrem tørhed kan man tilføje nogle få hudpleje produkter til sin nuværende rutine eller skifte få af sine produkter ud, når bøtterne alligevel er tomme.

Huden skal, som altid renses, men er huden meget dehydreret, kunne man overveje at skifte til et produkt, der er mere skånsom, nærende og plejende. Husk altid, at bruge en toner efterfølgende for at fjerne vand fra huden og holde hudens pH-værdi i balance.

Inspiration til hudplejeprodukter til vinter

Det første produkt, der fordeles efter huden er renset er en serum eller en ansigtsolie. I mange tilfælde er begge produkter ideelle at bruge enten hver for sig eller sammen hvis huden er tør og har tendens til at skalle.

Når serum og/eller olie er fordelt på huden er næste step en dagcreme og natcreme.
Det er altid en god ide, at anvende en solfaktor i løbet af dagen, trods et gråt og koldt vejr. Solens stråler er nemlig konstante.
Hos de af jer, der arbejder mod pigment, i denne periode, er det især super vigtigt, at anvende solfilter i løbet af dagen.

Om natten er det, tværtimod forbudt at bruge solfaktor og her skal der i stedet bruges en creme, der kan hjælpe huden med at reparere og regenerer. Dette betyder, at det skal være en creme med noget gods i. Den skal styrke huden, gøre den mere modstandsygtig og hjælpe med at holde hudens naturlig barrierer intakt.

Peeling

For mig er peeling et af de vigtigste elementer i en sund og flot hud. Eksfolierer du huden kontinuerligt, vil den optage dine plejeprodukter MEGET MEGET bedre. Det betyder, at du oftest skal bruge mindre mængder af både serum og creme. Ydermere bliver hudens overflade mere jævn og glat og hudens teint forbedres. Dvs. lider du af hyper-pigmentering er peeling uundværligt.

Du kan læse mere om peeling i dette blogindlæg.

Maske

Ansigtsmasker kommer i alverdens former og med mange forskellige egenskaber. I efteråret og hen over vinter halvåret er huden som regel mere udsat, og vi slider mere på den naturlige og beskyttende barriere. Derfor er det oplagt at anvende en plejende og nærende maske 1-2 gange om ugen. Det er optimalt at anvende din maske lige efter din peeling for en optimal effekt.

Hos BEAUTYCOS kan du altid komme i kontakt med kvalificeret fagpersonale, der kan vejlede dig til brug af dine produkter samt matche hudplejeprodukter, der passer til din hudtype og tilstand.
Besøg vores fysiske butikker eller kontakt os direkte via mail: webshop@beautycos.dk.