Hårpleje

Sandheden om Olaplex No. 3 – Vi har testet det!

Kommer du, ligesom jeg selv, nogle gange til at udskyde frisørturen lidt for længe? Eller har du livløst og slidt hår? Så læs mere her

“Et mirakelmiddel for håret”

Sådan lyder det fra professionelle frisører verden over. Olaplex er en behandling, som på ganske få år er blevet enormt anerkendt. Men hvorfor? Du har måske, ligesom jeg, siddet i frisørstolen og hørt frisørens prædiken om, hvor fantastisk en Olaplex hårkur vil være for dit hår. Og du har helt sikkert tænkt ”Er det pengene værd?”. 

Jeg har testet Olaplex hårkuren og er nu blevet meget klogere! Jeg håber derfor, at dette indlæg også vil gøre dig lidt klogere. Men først til det basale…

Hvad er Olaplex?

Olaplex er det eneste produkt på markedet, der med et helt særligt molekyle, kan genopbygge de ødelagte svovl- og saltforbindelser i håret. Når håret udsættes for varme og kemiske behandlinger, svækkes det og vil efterfølgende have tendens til at knække – men ved at anvende Olaplex, reduceres skaderne markant.

Alle produkter indeholder den samme nøgleingrediens, dog i forskellige doseringer. En hel Olaplex behandling består af tre trin. Som udgangspunkt er Olaplex No. 1 og 2 udviklet til professionel salonbrug, mens Olaplex No. 3 er beregnet til efterfølgende hjemmebrug. Når det er sagt, er det dog en mulighed at købe alle produkter hjem og eksperimentere med produkterne selv og på eget ansvar. 

Se desuden vores store udvalg af Olaplex

Trin 1 og 2: Olaplex No. 1 + No. 2 

Skal du have foretaget en kemisk behandling, men samtidig ønsker at passe på dit hår, er Olaplex No. 1 og 2 nødvendige. Olaplex No. 1 Bond Multiplier anvendes i forbindelse med kemiske behandlinger og har til formål at beskytte og reparere håret, imens håret behandles. Olaplex No. 2 Bond Perfector anvendes efter den kemiske behandling for at gendanne hårets styrke og struktur. Det er ikke en forudsætning, at du skal have foretaget en kemisk behandling for at kunne bruge produkterne, men det er her man virkelig kan føle en forskel. Begge produkter kan også bruges som ”stand alone”, hvis dit hår blot er skadet og trænger til et boost. 

Trin 3: Olaplex No. 3 

Olaplex No. 3 Hair Perfector udgør trin 3 i processen og kan med fordel anvendes efter trin 1 og 2, da denne forlænger virkningen. Den er specielt udviklet til hjemmebrug og beregnet til alle hårtyper, men er især velegnet til slidt og beskadiget hår. Produktet fungerer som en plejende og styrkende hårkur, men den kan ikke sammenlignes med andre hårkure, for i modsætning til en almindelig hårkur, som ofte har en midlertidig effekt, har Olaplex en længerevarende effekt. 

Og nu til det, som det hele handler om…

Den store test – virker en Olaplex behandling?

Jeg har testet Olaplex No. 3! 

Mit hår var, efter nogle kolde vintermåneder uden frisørbehandling, blevet tørt og kedeligt at se på. Efter at have anvendt Olaplex kuren i 4 uger, ser mit hår allerede meget livligere og sundt ud. Til hverdag føntørrer og glatter jeg altid mit hår, da det har tendens til bølge nogle steder – men det er slet ikke en nødvendighed længere. Det er blevet meget nemmere at rede igennem, og der er ingen spaltede fornemmelser i spidserne, som der ellers var før. Så konklusionen er JA – det virker, og jeg synes det er pengene værd! Så hvis du farver dit hår eller bruger føntørrer/glattejern til dagligt, så kan dette produkt blive din nye bedste ven. Jeg kan naturligvis ikke garantere, at effekten vil være den samme hos dig, som hos mig, da alt hår er individuelt og resultatet afhænger af hårets historik. 

Olaplex før og efter

Begge billeder er taget efter hårvask og føntørring. Jeg har hverken anvendt glattejern eller blødgørende produkter. Det er blot 4 ugers brug af Olaplex No. 3!

Sådan bruger du Olaplex No. 3

  • Påfør kuren i håndklædetørt hår og lad den virke i 10-30 minutter – jeg brugte en kam for at fordele produktet i hele håret. 
  • Skyl kuren ud og vask håret som normalt – her anbefales det at bruge Olaplex shampoo og conditioner for at opnå den optimale effekt, men du kan også sagtens bruge en almindelig shampoo og conditioner. 
  • Brug kuren 1 gang om ugen. Hvis dit hår er meget medtaget, anbefales det, at du bruger den 3 gange om ugen. Produktets holdbarhed afhænger af, hvor langt og hvor meget hår du har samt hvor tit du vælger at anvende den. 

Find Olaplex No. 3 her!