K-Vitamin spiller en afgørende rolle i din krops sundhed, idet det understøtter essentielle funktioner såsom blodstørkning og vedligeholdelse af knoglerne. Dette fedtopløselige næringsstof optages bedst, når det indtages sammen med fedtholdige måltider.
Der findes to naturlige former af K-vitamin:
K1 vitamin (fyllikinon): som primært findes i grønne planter.
K2 vitamin (menakinon): Er i fermenteret sojabønner, animalske fødevarer og produceres også i kroppen gennem tarmbakterier.
K-vitamin kosttilskud: Hvem skal være opmærksom?
OBS! Selvom kosttilskud kan være en god måde at sikre tilstrækkeligt indtag af K-vitamin, er det vigtigt at konsultere en læge, især hvis du tager blodfortyndende medicin, Da K-vitamin nedsætter virkningen af den blodfortyndende medicin.
Hvilken madvarer indeholder K-vitamin?
Man finder K-vitamin i grønne bladgrønsager, urter og bønner som f.eks. grønkål, broccoli, spinat, rucola, persille, purløg, hvide bønner, æggeblomme, og kornprodukter. De fleste af os får dækket behovet af dette vitamin, da det findes i mange forskellige fødevarer, især mørkegrønne bladgrønsager. Derudover har kroppen også selv evnen til at danne K-vitamin.
Validate your login
Log på