Hårpleje

Tørbørstning mod appelsinhud – Så godt virker det

Kan det betale sig at tørsbørste og hvilke fordele er der ved dette? Jeg har testet tørbørstning hver dag i en måned. Læs mere om mine erfaringer her.

Kan det betale sig at tørsbørste og hvilke fordele er der ved dette?
Jeg har testet tørbørstning hver dag i en måned. Læs mere om mine erfaringer her.

De fleste af os kender til det. De små buler og ujævnheder på lår og balder, der påvirker os, når vi ser os selv i spejlet. Cellulite er et kosmetisk fænomen. Det er altså hverken farligt, fysisk generende eller skadeligt, men det påvirker selvtilliden hos rigtig mange kvinder (og mænd). Jeg fik selv cellulite i en ret ung alder, og det har været en af mine største usikkerheder i mange år. Cellulite kan være svært at komme helt af med, men der findes flere hjælpemidler, der kan mindske det. I dette indlæg vil jeg fortælle dig om en metode, som jeg har testet – nemlig tørbørstning. 

Hvad er cellulite?

Cellulite er også kendt som appelsinhud. Det kaldes appelsinhud, fordi huden har nogle ujævnheder og buler, som godt kan minde lidt om strukturen på en appelsinskal. Cellulite er kort sagt overfyldte fedtdepoter i underhuden og viser sig oftest på balder, lår og mave. Det er noget, der kan ramme alle uanset om man er slank eller overvægtig. Nogle stifter bekendtskab med det allerede fra puberteten. Ofte er cellulite genetisk betinget, så hvis din mor har cellulite, er der stor sandsynlighed for at du selv vil opleve det på et tidspunkt. Livsstil og alder har dog også noget at sige. 

Hvad er tørbørstning?

Tørbørstning er blevet brugt i flere hundrede år med henblik på at holde huden fast og det er en metode, der har fået gode anbefalinger fra eksperter verden over. De fleste bruger tørbørstning til at forebygge eller mindske appelsinhud, men metoden har også en masse andre gode egenskaber:

  • Fjerner affaldsstoffer i kroppen
  • Stimulerer bindevævet og nervesystemet
  • Øger blodcirkulationen
  • Eliminerer de døde hudceller
  • Afhjælper indgroet hår
  • Forbedrer hudens modstandsdygtighed 

Der er derfor mange gode grunde til at få fingrene i en tørbørste. Tørbørstning er desuden super nemt og det behøver ikke tage mere end 5 minutter.

Jeg har brugt tørbørsten fra The Organic Pharmacy. Den fås til en god pris lige her. 

Hvordan virker tørbørstning?

Tørbørstning øger blodcirkulationen, og ved at denne øges, reduceres de fedtceller, der danner celluliten. 

For at se resultater, er det vigtigt, at du husker at bruge børsten hver dag. Det skal siges at celluliten ikke forsvinder over én nat – her skal du regne med at tørbørste i minimum 3 måneder for at kunne se tydelige resultater. Tørbørstningen skal også holdes ved lige, hvis du vil bevare dine resultater.

Resultat

Tørbørstning var en særpræget oplevelse i starten, men jeg synes hurtigt, at jeg vænnede mig til følelsen. Jeg har testet tørbørstning hver dag i en måned, og jeg kan faktisk se en forskel allerede. Min hud føles meget blødere og mere glat, og samtidig synes jeg også, at den ser mere jævn ud i forhold til før. Jeg er naturligvis ikke sluppet helt af med cellulite endnu, da det kræver lidt ekstra tid. Men jeg kan mærke, at det er godt for min hud, og jeg har derfor tænkt mig at fortsætte. 

Jeg vil anbefale dig, på det varmeste, at forsøge dig med en tørbørste, hvis du gerne vil være bikiniklar og generelt værne om din krop. 

Det er vigtigt at huske på, at der findes forskellige grader af cellulite, og huden er også forskellig fra person til person. Derfor kan jeg ikke garantere, at du vil opnå de samme resultater som mig inden for samme tid. Men hav tålmodighed og giv den gas. I sidste ende kan det betale sig.

Sådan tørbørster du

Du kan bruge børsten alene, men der sidder et langt greb på børsten, som gør det nemt at nå rundt om hele kroppen. For at få det maksimale ud af tørbørstningens egenskaber, bør du børste dig over alt. Undgå dog at børste på eksem, sår, solskoldet hud, åreknuder og blodsprængninger. 

Det er bedst at børste i cirkulære bevægelser, for sådan får du bedre fat i vævet. Du kan også børste i lange lige strøg og nøjes med at børste i cirkulære bevægelser på mave og balder. 

  • Start så langt fra dit hjerte som muligt og arbejd dig opad. Begynd ved fødderne og arbejd dig op mod ben og baller. 
  • Børst nu hænder og arme. 
  • Gå fra armene og videre til maven og brystet. 
  • Børst til sidst ryggen. Start oppe fra nakken/skuldrene og arbejd dig ned mod lænden.

Hudpleje efter tørbørstning

Afslut tørbørstningen med en lækker og fugtgivende kropspleje. Du finder et kæmpe udvalg af gode fugtgivende cremer lige her. Mit personlige favoritmærke er Babor. Her får du virkelig god kvalitet, og der er altid fri fragt på Barbor hos BEAUTYCOS. Find dem her!

Et lille tip til den utålmodige

Er du utålmodigt anlagt? Så vil jeg anbefale dig at kombinere tørbørstningen med Vinosculpt Lift & Firm Body Cream fra Caudalie. Denne creme har nemlig en opstrammende effekt og tilfører samtidig huden masser af fugt.