Hårpleje Helsekost Hudpleje

Januar detox

Januar er, for mange, en måned, hvor man smider de gamle dårlige vaner og starter på en frisk. Dette også en måned, hvor mange forsøger at leve sundere. I dette indlæg samler vi gode fif til, hvordan du kan få en frisk start på det nye år og detoxe din krop både inde- og udefra.

For mange er januar en måned, hvor man smider de gamle dårlige vaner og starter på en frisk. Det er også en måned, hvor man forsøger at leve sundere og hermed få en frisk start. I dette indlæg samler vi gode fif til, hvordan du kan få en frisk start på det nye år og detoxe din krop både inde- og udefra.

Detox og få en fornyet følelse

Måske trænger din krop til at blive udrenset. En god ide er at lave en detox for krop og sind en gang i mellem for at starte på en frisk og få en fornyet følelse. Ordet detox eller udrensning kan for mange måske virke uoverskueligt, men bare rolig du kan detoxe lige efter dit temperament. Grunden til at udrensning er blevet populært, er at det kan give din krop og dit sind ekstra energi her i vintermånederne, hvor man har tendens til at være træt og savne solens liv og varme stråler. Forestil dig, hvor svært det er for dig at navigere gennem de kolde og mørke måneder med hele forrige år som bagage. Det er ikke så mærkeligt, at du er træt, mangler energi og overskud. Du trænger til en frisk start!

Udrensningskur efter dit behov og tempo

Når man siger udrensningskur eller detox, kan det virke skræmmende for mange, da forestillingen om at man nu kun skal leve af en juicekur eller lignende i flere uger. Selvom det måske virker for mange, er det langt fra sikkert, at det er vejen frem for dig.
Kig på, hvad du mangler, eller hvad du har behov for? Er det din krop, som føles tung og træt, er det dit hår eller hud, der virker trist og tørt, eller måske er det noget helt andet.

Få fornyet liv til kroppen

Teministeriet Supertea Cinnamon Ginger Detox er en fantastisk detox te, som du kan bruge til at udrense din krop for affaldsstoffer. Teen er opdelt i breve, som gør, at de er nemme at anvende. Foruden en te detox er det en god idé at supplementere med forskellige vitaminer eksempelvis D-vitamin. Her i de mørke måneder får kroppen ikke den samme mængde sollys som om sommeren, hvilket gør, at kroppen mangler D vitaminer, som bl.a. fører til træthed.


Husk at drikke en masse vand. Kroppen har brug for meget vand, og vandet er med til at udrense kroppen for affaldsstoffer. Motion er også en vigtig del af en sundere livsstil, der vil give dig fornyet energi og overskud.

Livløst og tørt hår

Måske føler du, at håret er trist, tørt og glansløst i denne kolde vintertid. Der er heldigvis flere metoder, man kan tage i brug for et sundere, stærkere og mere glansfuldt hår. Anvend en god nærende og plejende hårmaske. Lad gerne denne sidde i håret i 20-30 minutter, imens du ser din yndlings serie, eller shopper på BEAUTYCOS.dk
En hårolie er også et musthave for at tilføre pleje og glans i perioder, hvor håret kan synes mere tørt og glansløst. Brug hårolien, når du kommer ud af badet som et plejende produkt og igen som et styling produkt, når håret er tørt for at sikre glans samt minimere krus og frizz.

Detox dit hår

Living Proof Perfect Hair Day Triple Detox Shampoo er perfekt til virkelig at få detoxet dit hår og udrense det for rester af hårprodukter og skidt. Stylingprodukter kan efterlade rester i håret, også selvom du føler, at du vasker det godt og grundigt med shampoo. Men engang i mellem trænger håret til en dybderensende shampoo, der virkelig kan afrense i håret i bund. Foruden produktrester fjerner denne shampoo kalk samt andet skidt. Vær dog opmærksom på kun at bruge denne efter behov, da den er dybderensende og kan virke udtørrende, såfremt den bruges ofte. Dog er denne mild mod håret og farvebevarende, så farver du hår, skal du ikke bekymre dig om, at farven falmer efter brug. Desuden indeholder denne hverken silikone eller sulfater, hvilket betyder at den er curly girl godkendt til low poo, såfremt du følger denne metode.

Genopfrisk huden og få gløden tilbage

Din hud er særlig udsat her i vinterperioden. Derfor er det ekstra vigtigt at detoxe den, så eventuel hudpleje aktiveres og trænger dybere ind i huden. Caudalie Instant Detox Mask er særlig anvendelig som udrensningskur, da den detoxer huden for urenheder og toksiner. Lermasken efterlader hudens struktur jævn og formindsker samtidig porerne.

Et andet godt produkt til at udrense huden er Babor Hydration Ampoule Concentrates Detox Angel – Protection. Dette produkt renser ikke blot din hud for snavs og forurening, men beriger dig samtidig med fugt og giver din hud energi, nyt liv og vitalitet.