Hudpleje

Guide til når uheldet er ude: Sådan behandler du solskoldning

Med forår og sommer på vej, er det yderst tillokkende at søge udenfor under åben himmel og få lidt kulør til den blege vinterhud. Selvom en varmere farve klart er et mål for mange gennem sommeren, så kan solen hurtigt blive skadende, hvor du ender med at blive solbrændt. Er det tilfældet, skal du så […]

Med forår og sommer på vej, er det yderst tillokkende at søge udenfor under åben himmel og få lidt kulør til den blege vinterhud. Selvom en varmere farve klart er et mål for mange gennem sommeren, så kan solen hurtigt blive skadende, hvor du ender med at blive solbrændt. Er det tilfældet, skal du så vidt muligt sætte huden i gang med at hele ved at armere dig med alt, hvad hjælper på solskoldning.

Her er, hvad du skal gøre:

1) Find en ordentlig aftersun

En aftersun lotion giver fugt og næring til huden, efter den er blevet udsat for solskoldning. De fleste indeholder ingredienser, der lindrer mod smerter, heler irriteret hud og reducerer inflammation, ligesom de kan beskytte huden imod yderligere solskoldning. De bedste varianter indeholder også både vitamin E, vitamin C og antioxidanter, der reparerer din hud. Hvis du er blevet solbrændt, kan du her hos BEAUTYCOS finde flere effektive aftersun-produkter.

2) Brug en kølende creme

Selvom aftersun er den typiske creme mod solskoldning, kan du også finde stærke alternativer, så længe de er baseret på aloe vera. Aloe vera er en naturlig ingrediens, der er kendt for sine beroligende og helende egenskaber – og som oftest findes i aftersun også. Derfor kan du snildt bruge aloe vera gel direkte på huden for at lindre smerte og irritation efter solskoldning. Sørg for at bruge en gel, der ikke indeholder alkohol eller andre tilsætningsstoffer. Sådanne kan du også finde i vores sortiment af cremer og bodylotions.

3) Forbered dig til næste gang med en solcreme

Bliver man brun efter solskoldning? Svaret er ja, men dog også en smule tøvende, fordi vi bestemt ikke anbefaler, at denne metode skal overbruges. Selvom der er rigtighed i, at du skal blive rød, før du kan blive brun, så er det ikke en sund måde at behandle din hud på i længden.

En solskoldnings varighed er gerne langstrakt, hvor huden efter 5 dage vil begynde at skalle. Den første dag kan godt være smertefuld, særligt hvis du er blevet voldsomt brændt. Selvom du gerne vil have en varmere kulør til sommermånederne, bør du overgive dig fuldstændigt til solens stråler. Brug derfor også en solcreme, så din hud ikke tager permanent skade af en solskoldning.