Hudpleje

Mød niacinamide: Vitaminet, der løser alle dine hudproblemer

Vi leder alle efter det. Kuren og løsningen, der med et fingerknips ordner alle udfordringerne. Det er sjældent, hvis ikke endda umuligt at finde sådan en superschweizerkniv, der fungerer mod alt. Medmindre dine problemer primært handler om huden, for så kan niacinamide være din helt!  Niacinamide, hvad er det?  Niacinamide er en underart af vitamin […]

Vi leder alle efter det. Kuren og løsningen, der med et fingerknips ordner alle udfordringerne. Det er sjældent, hvis ikke endda umuligt at finde sådan en superschweizerkniv, der fungerer mod alt. Medmindre dine problemer primært handler om huden, for så kan niacinamide være din helt! 

Niacinamide, hvad er det? 

Niacinamide er en underart af vitamin B, som er et altafgørende grundstof for kroppen for at give energi, koncentration, opretholde mavens balance og meget mere – bl.a. også for din huds sundhed. Niacinamide kan findes og optages naturligt fra kød, mælk og udvalgte grøntsager, men af og til kan kroppen mangle yderligere tilskud. Vitaminet er naturligt for menneskekroppen og derfor ikke farligt, men derimod ofte brugt i cremer og hudprodukter på grund af dets forebyggende kvaliteter. 

Hudvidunder mod mange problemer 

Årsagen til populariteten er, at niacinamides virkning og fordele er mangeartede. Ét er, hvad det kan gøre ved kroppens og sindets helbred, når det indtages gennem maden.  Men som supplement kan det også være et vidundermiddel for huden. Niacinamide har nemlig beviseligt nedbragt mængden af akne, tørhed, rynker, rosacea, rødme, mangel på elasticitet, hyperpigmentering og manglende glans i huden hos dens brugere. Dertil er vitaminet blidt ved kroppen, så den ikke irriterer eller påvirker huden negativt, når du bruger den.  

Brug også niacinamide i solen 

Niacinamide har en neutral pH-værdi, der let absorberes i huden og har beskyttende virkning. Det betyder, at det også er oplagt at bruge produkter med dette stof, hvis din hud har lidt under solen. Her kan den nemlig reparere og reducere de skader, der måtte være kommet under varme stråler. Du skal dog være opmærksom på at vælge et produkt med den rette intensitet, hvis du skal behandle og fixe solældet hud. Her bør koncentrationen af niacinamide være på mindst 5% for den bedst mulige effekt. I mange andre tilfælde kan det være nok, at dit hudprodukt kun indeholder 2 %.

Find de rette produkter  

Der findes et hav af lækre typer plejemidler, du kan gøre brug af, hvis du vil hjælpe og forbedre din huds sundhed. BEAUTYCOS har også et stort udvalg af forskellige slags niacinamide serummer, cremer, lotions og gels. Se et par af vores udvalgte favoritter herunder: 

Niacinamide som anti-age product 

Sanzi Beauty har en Anti-Aging Face Cream, der er perfekt egnet til dig, der gerne vil have fuldt udbytte af dens helende og forbedrende kvaliteter, så du kan udglatte linjer og rynker. Find den her.  

Bekæmp tørhed 

Niacinamide fungerer også godt som fugtgivende skintonic, der blødgør og forbedrer hudens overflade. Her kan vi anbefale Moisurizing Lotion fra Codage, der også indeholder hyaluronsyre. 

Blid reparation efter stærk sol 

Endeligt kan du også få glæde af vitaminet i en kølende og reparerende after sun gel. Minetan har en Replenishing Rapid Recovery After Sun Gel her, som både er soothing for huden og hydrerer den. 

Du kan selvfølgelig også gå på jagt i hele vores kæmpe udvalg af niacinamide-produkter her