Hårpleje

Lav din egen ansigts- og hårmaske

Så er der gode nyheder til alle jer, som elsker DIY og skønhed. Vi giver nemlig tips og opskrifter på, hvordan du kan lave ansigts- og hårmasker med ingredienser direkte fra dit eget køkken. Vi har samlet vores ynglings opskrifter her.

Så er der gode nyheder til alle jer, som elsker DIY og skønhed. Vi giver nemlig tips og opskrifter på, hvordan du kan lave ansigts- og hårmasker med ingredienser direkte fra dit eget køkken. Vi har samlet vores ynglings opskrifter nedenfor. Er du ikke den store fan af gør-det-selv, så bare rolig. Ved hver opskrift kommer vi med et super godt alternativ som du kan købe direkte hos BEAUTYCOS.

Inden du går igang med at lave en ansigts- eller hårmaske, så mærk efter, hvad din hud eller dit hår trænger til, så du får den helt rigtige pleje.

Lav din egen ansigtsmaske

Fugtgivende ansigtsmaske til tør hud

  • 1/2 avocado
  • 1 spsk. honning
  • 1/2 banan

Mos en halv avokado sammen med en halv banan og tilsæt herefter en spiseskefuld lun honning. Rens din hud fri for makeup og snavs og massér herefter din ansigtsmaske ind i ansigtet og på halsen.
Lad din ansigtsmaske virke i 15 minutter og skyl den derefter af med lunkent vand.

Alternativt kan du benytte Caudalie Moisturizing Mask, der på bare få minutter gør huden blød, smidig og regulerer fugtbalancen.

Ansigtsmaske til urenheder

  • 1 overmoden tomat
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. havregryn

Alle ingredienserne blandes i din blender, og blendes til en jævn og glat masse. Massér masken ind i ansigtet og fjern den igen efter 15 minutter med varmt vand. Slut af med koldt vand for at lukke din huds porer sammen.

Alternativt kan du benytte Dr. Hauschka Revitalizing Mask, som er en effektiv lermaske, der er ideel for dig, der oplever en uren og fedtet hud. Ler absorbere talg og skaber en god balance i hudens talgproduktion.

Lav din egen hårmaske

Hårkur, der plejer og blødgør håret

  • 1 æggeblomme
  • 0,5 liter øl

Pisk æggeblommen og øllen godt sammen og kom det i tørt hår. Lad det sidde i 15 min og vaske det derefter ud.

Alternativt kan du benytte Amika Soulfood Nourishing Mask, der er en proteinrig og fugtgivende hårmaske, som giver intensiv næring og pleje.

Meget fugtgivende hårkur

  • Honning
  • Olivenolie

Bland honning og olivenolien sammen i blandingsforhold 1:1 (alt efter, hvor tykt og langt dit hår er).
Fordel masken i håret og lad virke i 10-15 min hvorefter du vasker håret grundigt med varmt vand. Føltes håret fedtet kan du med fordel rense godt ud med en shampoo og slutte af med conditioner for at lukke hårstråene.

Alternativt kan du benytte Arganmer Instant Repair Mask, der giver håret et fugt-boost, så det efterlades silkeblødt, sundt og glansfuldt.