Hårpleje

Hvorfor blev jeg Curly Girl?

Du har måske hørt om curly girl metoden, men kan ikke helt beslutte dig for, om du er klar til at forsøge dig med denne. Det virker måske uoverskueligt med alle de “regler”, man skal følge. I dette indlæg fortæller jeg om, hvordan jeg blev curly girl.Der gik to år, fra jeg fik kendskab til […]

Du har måske hørt om curly girl metoden, men kan ikke helt beslutte dig for, om du er klar til at forsøge dig med denne. Det virker måske uoverskueligt med alle de “regler”, man skal følge.
I dette indlæg fortæller jeg om, hvordan jeg blev curly girl.
Der gik to år, fra jeg fik kendskab til metoden, til jeg gik i gang, blot fordi jeg følte det hele virkede uoverskueligt. Allerede efter første dag på metoden var jeg fuldstændig vild med den, og jeg er fortsat lige siden.

Udviklingen af mit hår samt de skader jeg påførte det

Gennem hele min barndom har jeg haft helt almindeligt typisk blondt og glat skandinavisk hår. Da jeg ramte teenageårene, begyndte der at ske noget. Jeg begyndte at få bølger i håret. Jeg har altid ønsket mig krøller, så da bølgerne kom, blev jeg ellevild! Jeg gjorde alt for at fremhæve teksturen, og jeg var lykkelig.

Som årene gik kom der flere og flere krøller frem, men aldrig rigtig de der bouncy krøller, som jeg drømte om.

I 10. klasse skulle jeg, ligesom alle andre, prøve at glatte mit hår, hvilket hos curly girl metoden er et stort NO GO! På det tidspunkt havde jeg slet ikke hørt om metoden, og den var heller ikke rigtigt kommet til Danmark endnu. Så jeg fortsatte med at glatte mit hår, da det var moderne.

Da jeg startede i gymnasiet, bestemte jeg mig for at stoppe med at glatte mit hår med et glattejern, og i de sidste 11 år har jeg ikke glattet mit hår én eneste gang.

Før jeg startede med CG-metoden, stylede jeg håret med en almindelig hårskum, høj varme på føntørrerren og afsluttede med hårspray. Jeg var overhovedet ikke kritisk i forhold til, hvilke hårprodukter jeg brugte samt ingredienser, så længe det virkede.

Udover jeg smadrede mine krøller med produkter fyldt med sulfater, silikone, udtørrende alkohol og varme, så farvede jeg også mit hår. Jeg har haft nogle enkle tilbagefald med farvning af håret, mens jeg har fulgt metoden. Ordet tilbagefald får det til at lyde så voldsomt, som om man er misbruger, men inden for curly girl metoden er farvning bestemt ikke tilladt.

Som årene gik bemærkede jeg, at mit hår føltes mere som dukkehår, hvilket ikke var meningen. I dag ved jeg, at det bl.a. skyldes manglende fugt, hvor vand er et af nøgleordene, når det kommer til krøllet hår.

Hvorfor jeg begyndte på CG metoden

Jeg blev mere og mere utilfreds med mit hår og frustreret over, at det ikke krøllede, som jeg gerne vil have det til. Selvfølgelig ser ens hår aldrig helt ud, som man gerne vil have. Jeg troede, det var min styling, der var noget galt med. Jeg begyndte at Youtube videoer for at se, hvad andre med krøller gjorde. Her stødte jeg på curly girl metoden, og jeg så den ene video efter den anden. Jeg har altid haft interesse for hår, og nu fandt jeg endelig et sted, hvor jeg kunne dyrke det sammen med andre. Der gik ikke længe før jeg lidt tilfældigt blev medlem af en gruppe på Facebook, som omhandlede CG metoden. Efter lidt tid lagde jeg det på hylden, da jeg blev usikker på, om det var noget for mig. Jeg troede heller ikke, at mit hår ville blive flot på curly girl metoden.

Det er vigtigt at huske på, at CG metoden ikke giver et krøllet hår, såfremt man ikke har naturlige krøller – det må man endelig ikke tro. Metoden hjælper blot med at fremhæve hårets naturlig tekstur.

To år senere blev jeg helt desperat, da jeg var træt af mit eget hår, som var gået hen og blevet til noget stift krøl.

I slutningen af min bachelor tænkte jeg, at nu gør jeg det. Jeg havde intet at miste ved at prøve. Jeg satte mig ind i det hele, hvilket var et kæmpe projekt. Det gode er, at nu kan jeg gennem disse blogindlæg give jer en helt enkel måde, hvorpå I kan komme i gang, uden det kræver den store forskning og research.

Curly Girl Metoden Sådan!

Efter det der hedder den ”sidste vask”, som du kan læse mere om i blogindlægget ”Den sidste vask”, var jeg allerede helt solgt på metoden. Mit hår fik et helt andet liv, og jeg kunne tydeligt se forskel på krøllet i mit hår. Jeg var så glad!

Nu har jeg været på metoden i to år, og jeg kan tydeligt se en forskel, fra da jeg startede efter den ”sidste vask” og til i dag. Mine krøller er kommet frem og har fået nyt liv. Mit hår er meget nemmere at håndtere og kræver langt mindre end, hvad det tidligere har gjort.

Jeg vil løbende opdatere jer med de erfaringer og tricks, jeg har lært hen ad vejen.
Stay tuned curly girls