Hårpleje

“Den sidste vask”

Dette indlæg omhandler “den sidste vask”, som er en del af Curly Girl metoden. Læs med, hvis du vil vide mere om den sidste vask og præcis, hvad dette indebærer. Det der menes med den sidste vask er nemlig at rense håret, inden du begynder på metoden. Hvorfor er det slut med silikone og sulfat? […]

Dette indlæg omhandler “den sidste vask”, som er en del af Curly Girl metoden. Læs med, hvis du vil vide mere om den sidste vask og præcis, hvad dette indebærer. Det der menes med den sidste vask er nemlig at rense håret, inden du begynder på metoden.

Hvorfor er det slut med silikone og sulfat?

At benytte sig af curly girl metoden indebærer bl.a., at du ikke bruger sulfater, udtørrende alkohol eller silikone. Mange hårprodukter indeholder begge dele, hvilket der er en god grund til. Silikonen i hårprodukter bruges blandt andet til at skabe glans samt til få håret til at se smukt og friskt ud. Hovedbunden producerer naturligt olie for at undgå, at håret tørrer ud. Krøllet hår er oftest mere tørt end glat eller fint hår. Derfor elsker krøllet hår naturlige olier. Når du vasker håret i produkter med silikone, går det ind og lægger en hinde om dine hårstrå. Denne hinde forhindrer olien og fugten i at trænge ind. Derfor indeholder de samme produkter typisk også sulfater, som går ind og stripper dit hår for den naturlige olie, så håret ikke kommer til at se fedtet ud.

Kan du se den onde spiral? Dit bølgede eller krøllede hår har brug for fugt og naturlige olier, men de kan ikke trænge ind pga. silikonen, som lukker hårstråene af. Sulfaterne fjerner olien, og sammen med silikonen efterlader det dit hår tørt og livløst. Derfor skal du stoppe med at vaske dit hår i silikone og sulfater, hvis du følger curly girl metoden.

Den sidste vask, sådan

Nu hvor du ved, hvorfor silikone og sulfater ikke anbefales til dit krøllede/bølgede hår, kommer løsningen her til dig som kaldes den sidste vask.

Den sidste vask indebærer, at du skal vaske al silikonen ud af dit hår. Det meste af den silikone, der anvendes i hårprodukter er ikke vandopløselig. Så for at komme af med silikonen, skal du vaske dit hår en sidste gang med en skrap sulfat.

”Hov, tænker du måske. Du har lige nævnt, at jeg ikke må bruge sulfater! ” ”Ja, du har helt ret! ”

Men du er nødt til at vaske det én sidste gang i en skrap sulfat, hvor der ikke er silikone i for at slippe af med det. Derfor hedder det den sidste vask, for fremover skal du IKKE vaske dit hår i sulfater.

 Produkter du kan bruge til den sidste vask:

Slap af, fedtet hår er helt naturligt i starten

Efter den sidste vask vil du lynhurtigt kunne mærke, hvordan det nærmest vælter ud med olie/fedt fra din hovedbund. Slap af, det er helt naturligt og normalt. Du skal huske på, at din hovedbund og dit hår har været vant til at producere en masse olie for at overkompensere for brugen af silikone. Dette er oftest blevet “renset væk” igen med sulfater, og derfor har du ikke lagt mærke til det. Nu hvor du har fjernet begge dele fra dine hårprodukter, skal dit hår lige vænne sig til, at det ikke skal overproducere naturlig olie længere.

Da jeg lavede min sidste vask, kom der sindssyg meget olie i hovedbunden. Jeg kunne tage et stykke køkkenrulle og tørre det ud. Men giv det tid, det forvinder. Dit hår skal lige have lov til at tilpasse sig sin nye, sunde cyklus.