Hudpleje

De 5 bedste råd til at fjerne hudorme

Hvordan opstår de? Hvorfor? Hvordan får jeg dem til at forsvinde!? De fleste har stillet sig selv disse spørgsmål, og der er faktisk et par simple tricks til at holde de sorte prikker på næsen væk

Hudorme kan være svære at holde nede, men hvis du passer din hud ordentligt og skaber nogle gode rutiner, kan det lade sig gøre, at blive fri for de små sorte banditter. Her er 5 gode råd til hvordan du laver en lille dybderensende ansigtsbehandling derhjemme.

 1. Den Gode Hudpleje Rutine

Ønsker du det bedste middel mod hudorme, er det uden tvivl, en god og regelmæssig hudpleje. Sørg for at huden holdes ren og at hudens fugtniveau er i balance. Et godt renseprodukt er essentielt. Her kan du eksempelvis bruge Clinique’s Rinse-off Foam Cleanser Mousse. Den er effektiv, skånsom og passer til alle hudtyper. clinique rens + konjac svamp2. Varme Porerne i huden er en lille muskel. Den trækker sig sammen når det er koldt og slapper af når det er varm. Det betyder at du med varme både kan få produkter til at trænge bedre ind i huden, men varme kan på samme vis hjælpe med at rense huden. Sidder der noget i porerne, som en hudorm, er det en god ide, enten at ligge et varm omslag på huden inden du starter med at fjerne hudorme på næsen eller andre steder. Du kan bruge denne økologiske bomuldsklud fra The Organic Pharmacy. Både til at rense, exfoliere og som et varmt omslag. Beautycos tip: Væd kluden i vand og kom den i mikroovnen i 10 sekunder. Sørg for kluden ikke er for varm inden du ligger den jævnt hen over ansigtet.

3. Exfoliering Der findes 3 former for peeling. 1. Mekanisk peeling. Denne form, kan mærkes ved at der bruges små korn, salt, sukker eller organisk materiale til at skrubbe de tørre og grå hud af. En god peeling er en god kur mod hudorme. 2. Enzym peeling som ved hjælp af enzymer eks. papain som er et enxym fra papaya frugten opløser de bindinger i mellem de døde hudceller op på den måde kan man vaske det af, nemt som ingenting. 3. Den sidste metode er frugtsyrer, også kaldet AHA eller BHA. Syreren går ind og ætser de døde og grå hudceller så de slipper det levende lag. Ud over at fjerne alt det døde hud, hjælper de fleste peelinger også med at stimulere hudens cellefornyelse så huden får sin vitalitet igen. Døjer du med hudorme eller bumser, kan du opleve at huden er ru, fordi porerne er fyldt med talg og snavs. Derfor er det en god ide at peele huden regelmæssigt. Bruger du den mekaniske form forbedre det strukturen så huden bliver glat og fin. Denne løsning hjælper lige med det samme, men fordi porerne ikke bliver renset i bund, kan du risikere at huden på kort tid er ru igen. Vi anbefaler derfor at bruge en blanding af mekanisk, enzym og frugtsyrer. Så får du den ultimative exfoliering. Du kan få en peeling som indeholder alle 3 former, men det kan også sagtens lade sig gøre at bruge 2 og sågar 3 forskellige peelinger for at give huden så meget som muligt. Her er et godt forslag til en god ansigtspeeling.Clinique Exfoliating Scrub 100ml  4. Dybderens Er peeling ikke nok til at holde huden fri for hudorme, kan du engang i mellem dybderense huden. Her skal du være meget forsigtig og huske at hudormen kan forsvinde, men trykker du for hårdt, risikere du at der går hul på huden og det kan efterlade i ar. Sørg for at hygiejnen er i top! Huden skal være ren inden start, det samme skal de redskaber/fingre osv. du skal bruge under dybderens. Forbered huden med et varmt bad eller et varmt omslag, så er porerne smidige og nemmest at dybderense. Du kan vælge at bruge et par gummihandsker. Fold et stykke papir om dine pegefinger og tryk forsigtig omkring hudormen. Hvis ikke hudormen popper ud af huden, er det bedst at stoppe og vende tilbage evt. en anden dag. Du kan vælge at bruge en komedonske/hudormefjerner til behandling af hudorme. På den måde undgår du at overføre bakterier fra dine fingre.

 5. Maske mod Hudorme En ansigtsmaske mod hudorme er en effektiv og ret hyggelig ting, man kan gøre 1-2 gange om ugen, gerne i forbindelse med sin peeling for optimal effekt. Du kan vælge at bruge masken i specifikke områder, evt. hen over næsen eller på hagen. Det kunne være den kendte Black Masque også kendt som en sort ansigtsmaske der effektivt bekæmper problemet.

handske + blackmask + comedo