Hudpleje

Hvad er Blue Light/HEV?

I dette indlæg, kigger vi nærmere på, hvad det blå lys fra elektroniske enheder gør ved huden, samt giver dig tips og tricks til, hvad du kan gøre for at beskytte huden imod dette lys.

Er din tablet farlig? Får du rynker af at arbejde foran computeren? I dette indlæg, kigger vi nærmere på, hvad det blå lys gør ved huden, samt giver dig tips og tricks til, hvad du kan gøre for at beskytte huden mod blue light.
Vores kosmetiker Camilla vil, i dette indlæg, gøre dig klogere på blue light samt præsentere udvalgte hudplejeprodukter, der beskytter mod netop dette.

Blue Light påvirker både vores hud, vores øjne og kan lave både store og små skader på huden og på nethinden.
Derudover, kan det være med til at igangsætte en tidligere ældning af huden.
Hvis du er bekymret over for tidlig ældning af huden, er det nemlig ikke længere nok at undgå UVA og UVB stråler. Undersøgelser viser, at blue light både fra solen og de elektroniske enheder du benytter også kan være skadelig mod huden.
Den hyppige og langvarrige brug af smartphones og computerskærme gør at vi idag bliver meget mere eksponeret overfor blue light end vi gjorde kun fra solen før i tiden.
Det er bevist, at du i løbet af en otte timers arbejdsgang i 4 dage ugentligt bliver eksponeret for ligeså meget blue light som tilbragte du 20 minutter i den bagende middagssol.

Blue Light/HEV

Blue light også kaldet synligt højenergilys dannes ikke kun via din smartphone eller computerskærm. Lyset dannes også af solen på samme måde som den producerer UV lys.
Blue light er placeret i midten af lysspektret mellem UV strålerne og det infrarøde lys.
Bølgelængderne fra det blå lys er ikke nær så aggressive som UV strålerne, men til gengæld trænger disse dybere ned i huden. Nogle forskere påstår, at det blå lys skader mindst lige så meget i forhold til de frie radikaler.
Derfor er det vigtigt at pointere, at vi er meget mere eksponeret udenfor i solen end indenfor når vi sidder foran vores skærme. Dog betyder dette ikke, at vi ikke skal reagere på eksponering fra elektroniske enheder.

turned-on flat screen monitor and wireless keyboard

For tidlig ældning af huden

Frie radikaler

Frie radikaler er ikke synlige, men et fænomen som de fleste har hørt om, især de, som går meget op i hudpleje.
Kort fortalt, er en fri radikal et molekyle, der er i ubalance samt kemisk ustabile, hvilket kan have skadelige virkninger og sættes i forbindelse med en række sygdomme.
Oftest hører man om frie radikaler i forbindelse med rygning, solstråler, forurening og andre elementer, der lægger til grunds for tidlig ældning af huden.
Det er nemlig de frie radikaler, der har et delvist ansvar for ældningstegn i huden. Bliver fibrene i huden nedbrudt resulterer det i en slappere og mindre voluminøs hud, hvilket de færreste ønsker at opleve for tidligt i alderen.
Heldigvis, findes der et våben, som vi kan benytte, der hjælper med at bekæmpe nedbrydelsen af vores celler.

Antioxidanter

Antioxidanter neutraliserer de frie radikalers´ negative effekt på huden.
De findes blandt andet i din kost og via det kosttilskud du indtager.
Find dem blandt andet i frugt, grøntsager og nødder.
Du kan hermed passe på din hud og krop samtidig ved at justere din kost.
Derudover, betyder det også, at du kan skræddersyge din hudpleje til at bekæmpe frie radikaler.

woman standing on beach

Bekæmp nedbrydelsen med disse hudplejeprodukter

Hos BEAUTYCOS har vi en række udvalgte produkter, der beskytter huden mod blue light.
Find dem her.
Nedenfor, vil jeg give en kort præsentation af udvalgte hudplejeprodukter fra Doctor Babor, der både beskytter huden mod UVA/UVB og blue light.

Beskyt ansigtet mod UVA/UVB/Blue Light


Doctor Babor Protect Cellular Mattifying Protector SPF 30

Denne solcreme med SPF 30 er matterende og ideelt til dig, der ønsker at beskytte din hud mod miljømæssige skader som pigmentpletter, for tidlig ældring, dehydreringslinjer og meget mere.
Cremen har ydermere en let konsistens og SPF 30, der beskytter huden mod UVA og UVB stråler. Samtidig indeholder den Babors unikke Protect Complex, der beskytter huden mod skader fra infrarødt og blue light/HEV, der kommer både fra solen og elektroniske enheder.
Produktet er parfumefrit og kan anvendes af alle hudtyper.
Find den her.

Doctor Babor Protect Cellular Protecting Balm SPF 50

Denne ansigtscreme med SPF 50 er ideelt til dig, der ønsker at beskytte din hud mod miljømæssige skader.
Cremen indeholder blandt andet antioxidanter og E-vitamin, der modvirker skader forårsaget af pigmentpletter, for tidlig ældning, dehydreringslinjer og meget mere.
Med SPF 50 beskytter denne balm huden mod UVA og UVB stråler samt indeholder Babors unikke Protect Complex, der også beskytter huden mod skader fra infrarøde stråler samt blue light/HEV dannet fra solen og elektroniske enheder.
Cremen kan med fordel bruges efter kemiske peeling, diamantslibning mm.
Derudover er denne parfumefri og passer til alle hudtyper.
Find den her.

Beskyt kroppen mod UVA/UVB/Blue Light


Doctor Babor Protect Cellular Body Protection SPF 30

Med denne bredspektret kropssolcreme med SPF 30 kan du passe på din hud på kroppen og beskytte den mod alle de angreb som huden er udsættes for.
Denne creme til kroppen indeholder antioxidanter og blandt andet E-vitamin, plejer og nærer huden samt modvirker skader såom pigmentpletter, for tidlig ældring, dehydreringslinjer og meget mere. 
Doctor Babor Protect Cellular Body Protection med SPF 30  beskytter huden mod UVA og UVB stråler og indeholder ydermere Babors unikke Protect Complex formular, der beskytter huden mod skader fra infrarøde stråler samt samt blue light/HEV, der blandt andet dannes via elektroniske enheder.
Cremen er er parfumefri og kan anvendes af alle hudtyper.
Find den her.

Følgende mærker producerer udvalgte produkter mod blue light?