Hårpleje

Den bedste guide til at bekæmpe elektrisk hår

De kolde vintermåneder er oftest både hård ved håret og det mentale overskud. De kolde måneder tørrer hurtigt håret ud, og skaber generel ubehag. I gamle dage havde der ikke været noget at gøre, sådan er det heldigvis ikke længere! Læs med i vores guide til, hvordan du bekæmper elektrisk hår. Hvad gør kan man […]

De kolde vintermåneder er oftest både hård ved håret og det mentale overskud. De kolde måneder tørrer hurtigt håret ud, og skaber generel ubehag. I gamle dage havde der ikke været noget at gøre, sådan er det heldigvis ikke længere! Læs med i vores guide til, hvordan du bekæmper elektrisk hår.

Hvad gør kan man gøre ved elektrisk hår?

For at bekæmpe elektrisk hår, skal man sørge for håret ikke mangler fugt. Tørt hår kan være med til at forårsage elektrisk hår. Hvis du lider af elektrisk hår, kan du med fordel tjekke vores hårplejeprodukter til tørt hår ud, for at finde et hårprodukt der hjælper dig, der lider af elektrisk hår. Selvom du har elektrisk hår, er det ikke umuligt at slippe af med igen. Du skal selvfølgelig selv være aktiv, og gøre noget for at bekæmpe problemet, men der er hjælp at hente!

Hvorfor er mit hår elektrisk

Et af de mest almindelige problemer, som folk oplever med deres hår, er elektrisk hår. Dette fænomen opstår, når hårets hårstrå er hævet, hvilket skaber en statisk ladning, der får håret til at flyve i alle retninger. Selv om dette kan være en plage, og gøre det svært at style dit hår, er der flere løsninger, der kan hjælpe dig med at håndtere elektrisk hår. Du behøver ikke at skulle skamme dig over at have elektrisk hår. Det er ikke fordi du er syg eller der er noget galt med dig. Hvis du bare sørger for, at have en god fugtigheds shampoo og/eller balsam, så er du allerede kommet rigtigt langt. Det er ikke sikkert, at alle passer lige godt til dig – men hav tålmodighed. Der er 100% noget der passer dig og dit hår.

Hvordan undgår man elektrisk hår

For at undgå elektrisk hår kan man tage nogle få skridt for at undgå det. For det første er det vigtigt at bruge en fugtgivende shampoo og balsam for at holde dit hår hydreret og sundt. Disse produkter vil hjælpe med at holde hårstråene glatte og reducere statisk opbygning. Det kan også være, at du har en dårlig hårbørste. Nogle produkter er mere hårde ved håret end andre. De billige plastikbørster er oftest en synder. Du kan med fordel udskifte din børste til en mere kvalitetsbørste og dermed slippe for elektrisk hår. Efter du har været i bad kan du også bruge en hårolie, der hjælper mod tørt hår. Dette vil gavne din hovedbund og i sidste ende hjælpe på at bekæmpe elektrisk hår.

Hvor ofte skal jeg bruge shampoo og conditioner

Det er vigtigt at bruge en fugtgivende shampoo og balsam for at holde dit hår sundt og fri for elektrisk opladning. Hyppigheden og varigheden af brugen afhænger af din hårtype samt af den shampoo og conditioner, du bruger. Generelt er det bedst at vaske dit hår hver anden-tredje dag, hvis du har normalt eller fedtet hår, eller tre-fire dage, hvis du har tørt eller krøllet hår. Dette kan justeres afhængigt af, hvor fedtet eller tørt dit hår er.

Når du bruger shampoo og conditioner, skal du sørge for at skumme det hele vejen gennem hovedbunden og rødderne, så produktet fordeles jævnt i hele håret. Lad formlen virke i 2-3 minutter, inden du skyller den grundigt ud med varmt vand; dette er med til at sikre, at produktet har tid til at virke sin magi. Du kan evt. inkludere en dybdegående hårmaske en gang om ugen for at give dine lokker et ekstra boost af næring.

Hvilken shampoo hjælper på elektrisk hår

Når du skal finde den rigtige shampoo til elektrisk hår, er der flere vigtige faktorer, du bør overveje. For det første skal du kigge efter shampoo med naturlige ingredienser, der ikke forværrer dit elektriske hår. Mange shampooer indeholder sulfater, som kan udtørre håret og øge statisk elektricitet. Vælg i stedet en fugtighedsgivende shampoo, der indeholder fugtgivende ingredienser som aloe vera, arganolie og sheasmør. Dette vil ikke kun hjælpe med at reducere statisk elektricitet, men også give næring til hovedbunden og hårstråene. Hos BEAUTYCOS kan du finde shampooer, der hjælper på lige netop dette.