Makeup

Step-by-step: Naturlige smokey eyes

Smokey eyes er et super flatterende makeup-look, der fungerer godt til alle øjeformer. Det kan dog være lidt intimiderende, at kaste sig ud i et smokey eye look de første par gange – især hvis det ikke blev helt som man havde håbet. Derfor har vi lavet en step-by-step fotoguide til dig, så du kan opnå smukke smokey eyes.

Smokey eyes er et super flatterende makeup-look, der fungerer godt til alle øjeformer. Det kan dog være lidt intimiderende, at kaste sig ud i et smokey eye look de første par gange – især hvis det ikke blev helt som man havde håbet. Derfor har vi lavet en step-by-step fotoguide til dig, så du kan opnå smukke smokey eyes.

Hvis et smokey eye look er lavet godt (dvs. lavet så det passer til dit ansigt og din stil), kan det løfte øjet og fremhæve din naturlige skønhed og øjenfarve. Hvis man derimod får lavet et lidt uheldigt smokey eye look, så kan man ende med at se trist, “panda-agtig” og lidt over-malet ud.

Men du behøver ikke lade dig forskrække, af de lækre og vilde smokey eyes man ser rundt omkring i modebilledet. Det er hverken svært at lave eller forbeholdt gallafester.

Husk, at smokey eyes ikke behøver være sorte og mørke. Brug farver tættere på din egen hudfarve – det er den nemmeste måde, at opnå et lækkert resultat.

Vi vil her vise dig, hvordan du kan opnå smukke smokey eyes med ganske få (og prisbillige) produkter, og som du kan bære til både hverdag og fest.

Mira har brugt følgende produkter for at få sine smukke rosa smokey eyes:

Elf Eyeshadow Palette i ‘Nude Rose Gold’, Elf Lash Extending Mascara i ‘Black’, Makeup Revolution Flex and Go Brush Set og Elf Shadow Lock Eyelid Primer i ‘Sheer’.

Elf Shadow Lock Eyelid Primer er et must, da den sørger for at farverne fremstår tydeligere og looket holder hele dagen.

Du kan se en guide til at vælge makeup-pensler til øjnene længere nede i dette indlæg. Først vil Mira vise os, hvordan hun laver sine naturlige smokey eyes.

Smokey eye: Sådan gør du

1. Vælg din matte grundfarve

Vælg en mat øjenskygge, der er en anelse mørkere, end din hudfarve. Det kan f.eks. være en støvet rosabrun, ligesom Mira bruger her. Du kan også vælge en gråbrun (taupe), rødbrun eller kølig brun farve. Det virker måske lidt som nogle kedelige valgmuligheder, men det er den sikre vej til en fedt look. Tro mig!

Vælg en mat grundfarve, der er lidt mørkere end din hudfarve.

Hvorfor skal farven være mat? Jo, en mat farve er med til at skabe skygge og dybde, hvorimod en farve med glitter vil fange lyset og i øvrigt få dig til at se mere åbenlyst sminket ud. Har du moden hud og evt. linjer omkring øjnene, vil de også blive mere fremhævet med glitrende øjenskygge. Mat er smukt til alle og derfor anbefaler jeg det her!

2. Læg farve i globelinjen

Nu skal vi skabe grundformen på dit smokey eye. Læg mærke til, hvordan vi ikke kun arbejder i selve globelinjen, men faktisk forlænger øjeformen op og ud mod den ydre kant af øjenbrynet/tindingen. Det gør vi for at løfte øjet. Man kan være fristet til at arbejde farven direkte op mod brynet, men det kan ende med at give et meget mørkt og træt look.

Nu er det vigtigt, at bygge farven langsomt op. Start med at placere farve, der hvor den skal være mørkest – i folden af globelinjen ved yderste øjenkrog – og begyndt at blende farven frem og tilbage, som om penslen er en vinduesvisker. Du må gerne trække farven op og ud til der hvor pilene peger på billeder.

Bliv ved at samle samme farve op med penslen og arbejd farve ind i globelinjen. Frem og tilbage, frem og tilbage.

Du kan eventuelt tilføje en endnu mørkere, mat farve i yderste øjenkrog, hvis looket skal have mere dybde og du føler dig tilpas med det.

Kommer du til at trække farven og øjeformen for langt ned mod dit kindben, kan øjet ende med at se træt og nedadvendt ud. Det kan du nemt fikse, ved at tage en lys, mat farve på penslen og blende oveni det, så det neutraliserer og “sletter” det mørke. Går det helt galt, kan du duppe lidt concealer på det område, der blev for mørkt. Som sagt: Gå langsomt frem.

En lys, mat farve kan bruges til at rette fejl med.

Nu har vi lavet en flot form på dit smokey eye look.

3. Læg farve på øjenlåget

Nu kommer det sjove (og rigtig nemme)! Du har meget mere frihed, når det kommer til hvilken farve, du vælger til selve øjenlåget.

Mira har valgt, at bruge den gyldne, glitrende farve i paletten, for at gøre looket lidt mere festligt. Det er en underspillet og satin-agtig glitterøjenskygge, så den er ikke for pyntet til et hverdags-look.

En glitrende øjenskygge, der er lagt midt på øjenlåget, fanger lyset og giver øjet endnu mere dimension.

Husk også at blende øjenlågsfarven forsigtigt ud mod de matte farver i globelinjen.

Tip: Brug en finger til at påføre glitter-øjenskygge på øjenlåget, hvis det skal have maksimalt punch.

4. Læg farve under øjet

Helt modsat hvad man skulle tro, løfter det faktisk øjet, når man lægger farve under det. I hvert fald hvis du gør sådan her:

Tag den mørke farve på en flad, kort pensel, så du kan komme helt tæt og præcist ind ved dine underste vipper. Placér kun farve i den ydre halvdel af underøjet. Hvis du trækker en mørk linje under hele øjet, kan det hurtigt komme til at se lukket og mere oversminket ud.

Forbind farven under øjet med den øvrige farve for oven. Vær hele tiden bevidst om, at arbejde op og ud med lette strøg mod tindingen, så øjet løftes. Blend også gerne under øjet med den lyse matte, så du får et smokey look og ikke har en tung, mørk streg.

Smukt! Kun bløde, smokey overgange – og ingen hårde linjer.

5. Påfør mascara

Mira har brugt en vippebukker og givet vipperne et par lag sort mascara, for at gøre looket komplet.

Hvis du føler, at dine smokey eyes blev lidt for dramatiske og voldsomme, så prøv at påføre mascara og se, hvordan det balancerer looket.


De rette pensler til smokey eyes

Jeg vil vove at påstå, at man ikke kan få et ordentligt blendet eye look, hvis man kun bruger en svampe-applikator. Men det behøver ikke koste en bondegård, at få nogle gode makeup-pensler at arbejde med. Du behøver heller ikke 16 forskellige pensler – et par stykker er som regel rigeligt for de fleste (med mindre du bliver bidt af det, ligesom jeg, og nyder at have et udvalg).

Det her smarte mini-sæt fra Ecotools er det perfekte sted at starte, hvis du vil igang med at lave smukke eye looks. Det har alt, hvad du kan få brug for: En fluffy pensel til at blende, en fladere pensel til at lægge farve med og to præcisionspensler.

Naturligvis kan man bruge penslerne som man vil, men her er de altså beskrevet til det, de er allerbedst til og så du nemmest kan få dit ønskede resultat.

Flere skønne øjenskygge-paletter

Rosa smokey eyes, som Mira har lavet, klæder nærmest alle hudtoner og øjenfarver. Alt efter din hudtone, øjenfarve og dine personlige præferencer, kan det være rigtig lækkert, at udforske forskellige øjenskygge-paletter med forskellige farve-temaer, så her er et par favoritter til inspiration:

Fra venstre: Elf Eyeshadow Palette i ‘Mad for Matte’, Max Factor Masterpiece Nude Palette i ‘Golden Nudes’ og Makeup Revolution Redemption Palette i ‘Romantic Smoked’.

Elf Eyeshadow Palette i ‘Mad for Matte’ er, som navnet antyder, en skøn, helt mat palette, man ikke går galt i byen med. Klassiske farver i både varme og kølige toner. Og både lyse, mørke og mellem-toner er godt repræsenteret, så man kan lave bløde hverdags-looks og dramatiske fest-looks.

Max Factor Masterpiece Nude Palette i ‘Golden Nudes’ er til alle, der ikke kan få nok af det gyldne J-Lo glow look. Masser af shimmer-farver og en mat brun, der passer til alt. Super nem at bruge. Hvis du har en gylden/brun hudtone eller lidt sommerkulør, er disse farver eminente til dig.

Makeup Revolution Redemption Palette i ‘Romantic Smoked’ byder på mere variation – til alle os, der har mod på anderledes farver og som elsker at eksperimentere. Hvis du vil se, hvordan lilla, aubergine eller grå toner fremhæver din øjenfarve, så prøv denne palette. Den er universelt flatterende og du bliver ikke skuffet!

Jeg håber, du lærte en masse af vores guide og er blevet inspireret til, at tage dine øjenlooks et step videre. Rigtig god fornøjelse!