Makeup

Guide: Find den rette øjenmakeup til din øjenfarve

Øjenmakeup er det, der gør hele forskellen for dit look. Det kan gøres dramatisk og markant til festaftenen, blødt og neutralt til familiebrunchen eller energisk og farverigt til de dage, der er ekstra vilde. Selvom meget afhænger af anledningen, kan du også gå helt farveteoretisk til værks og vælge nuancer, der passer til netop dig. […]

Øjenmakeup er det, der gør hele forskellen for dit look. Det kan gøres dramatisk og markant til festaftenen, blødt og neutralt til familiebrunchen eller energisk og farverigt til de dage, der er ekstra vilde. Selvom meget afhænger af anledningen, kan du også gå helt farveteoretisk til værks og vælge nuancer, der passer til netop dig. Det hjælper vi dig med her. Find den rette øjenmakeup til din øjenfarve med BEAUTYCOS. 

Øjenskygge til blå øjne 

Blå øjne er én af de mest normale slags i Danmark, og her er det en god idé at vælge varme farver til din øjenmakeup. Blå er nemlig en kølig nuance, så brun, kobber, guld, nude, bordeaux og lignende vil få dem til at stå i større kontrast til dine øjenlåg og virkelig fremhæve dem.  

Hvad du dog især skal undgå, hvis du har blå øjne, er at bruge blå øjenskygge og mascara. Det vil bare blende sammen med din øjenfarve og ikke få dem til at skille sig ud. Derimod skal du vælge en brun eyeliner og mascara, hvis du vil skabe den størst mulige pop-effekt for dine øjne. 

Tjek vores store udvalg ud, og den rette øjenskygge, der passer til blå øjne.

Øjenskygge til grønne øjne 

Hvis du har grønne øjne, kan du med fordel gå lidt mere farverigt til øjenskyggen. Komplementærfarven til grøn er lilla, så nuancer, der læner sig op ad den vil være oplagte at vælge, f.eks. blomme, violet, fersken og abrikos. Bronze og guld kan ligeledes sætte en lækker finish på din øjenmakeup. 

Ligesom for de blåøjede, skal du undgå øjenskygge, der er kølige i farverne, som blå, hvid, grøn, pastelfarver og lignende. Det kan komme til at vaske din farve ud, så du fremstår bleg. Til mascara og eyeliner, kan du prøve sort eller mørkebrun. 

Øjenskygge til brune øjne 

Dig, der har brune øjne, er yderst heldig, for der er super mange muligheder for et optimalt match med en god øjenskygge. Fordi dine øjne er forholdsvis neutrale, men stadig med et varmt tint, kan du bære rigtig mange farver.  

Til det naturlige look er det oplagt med jordfarver, mens lyse varianter af blå, grøn, brun, guld, lilla og grå kan give ekstra pang. Når du vælger farver, skal du dog have i baghovedet, at brun er varm, så en sikker opvejning kan være at holde sig til kølige og lyse farver. 

Mangler du en pallette med lys og kølig øjenskygge til dine brune øjne? Find den rette øjenmakeup til din øjenfarve her

Øjenskygge til grå øjne 

Grå øjne ser man ikke ofte, men mange blåøjede har en grad af gråhed i deres. De to farver bevæger sig meget på samme skala, og derfor overlapper matchingen af øjenmakeup også. Igen er der altså tale om, at din øjenskygge skal bringe noget varme til dit ansigt, hvorfor brun, kobber og nude vil give en flot effekt.  

Fordi grå er en mere subtil øjenfarve, kan du også sagtens give den mere gas med klare farver som lilla og rosa. For mascara og eyeliner vil sort stå i flot kontrast og have en skarp, indrammende virkning. 

Mangler du en pallette med varm og klar øjenskygge til dine grå øjne? Find den rette øjenmakeup til din øjenfarve her