Hårpleje

Undgå elektrisk hår

Vi går efteråret i møde med hastige skridt. Dette mærkes tydeligt ved at temperaturen er faldet og huden og håret virker mere tørt og sprødt. Håret bliver også mere og mere elektrisk.
Det kan være ret irriterende med tørt, kruset og elektrisk hår, men der findes faktisk løsninger og råd hertil.
Her kommer mine bedste tips til do’s and don’ts for at undgå uregerligt hår.

Vi går efteråret i møde med hastige skridt. Dette mærkes tydeligt, ved at temperaturen er faldet, og huden samt håret virker mere tørt og sprødt. Håret bliver også mere og mere elektrisk.
Det kan være ret irriterende med tørt, kruset og elektrisk hår, men der findes faktisk løsninger og råd hertil.
Her kommer mine bedste tips til do’s and don’ts for at undgå uregerligt hår.

Do´s:

  • Hvis du føntørrer dit hår efter vask, bør du undersøge, om din hårtørrer har Ion-teknologi. Dette er med til at mindske elektrisk hår. Husk altid varmebeskyttelse.
  • Hydrerende/fugtgivende og anti-frizz hårprodukter mindsker elektricitet. Sørg for at få fyldt håret med en masse fugt i form af shampoo, conditioner, hårkur, olie, serum og andre plejeprodukter. Dette vil også mindske flyvsk og elektrisk hår.
  • Supplér din hårrutine med et leave-in-produkt, der kontrollerer dine tørre længder på dage, hvor du ikke vasker dit hår. Det kan enten være en leave-in sprayconditioner, leave-in creme eller en anti-frizz spray.

Don´ts:

  • Striktrøjer er din værste fjende. De bidrager til statisk elektricitet i håret. Overvej derfor dit tøjvalg, eller brug skyllemiddel ved vask.
  • Ved at gnubbe håret i et håndklæde efter vask, skaber man statisk elektricitet. Klem i stedet vandet ud af håret efter vask.
  • Ved brug af varmeredskaber, udtørrer man håret. Brug derfor ekstra pleje og varmebeskyttelse, hvis du griber efter din føntørrer eller styler.

Masser af fugt

Næsten alle brands laver en shampoo/conditioner i en fugtudgave. Her gælder det om at finde et brand, som laver en serie, der også egner sig specifikt til ens hårtype.
Nogle brands laver produkter specielt til skandinavisk hår, for eksempel Hair Doctor. De laver blandt andet deres hårlak med argan olie, hvilket er en kæmpe fordel, fordi man både får hold samt en smule fugt og pleje uden at håret fedter.
Andre brands laver produkter mere egnet til kraftigt hår, som for eksempel Moroccan Oil.

TIP:
Brug en stål kam, en børste med metal eller en børste, som specifikt er “antistatisk”. Det vil også reducere statisk elektricitet i håret.

Mine favoritprodukter til statisk hår:

Kevin Murphy Hydrate-Me Masque

Med denne hårmaske får du masser af fugt og kan hermed vinke farvel til kruset, elektrisk og uregerligt hår. Du vil opleve, at håret bliver mere velplejet og føles blødere.
Masken virker nemlig både genopbyggende og udglattende, så du undgår kruset, tørt og ødelagt hår.
Find den her.

KMS Moistrepair Revival Cream

Denne leave-in conditioner er et nærende plejeprodukt, der genopbygger skadet, tørt og uregerligt hår. De plejende midler trænger dybt ind i hårrødderne og tilfører masser af fugt.
Den ultralette konsistens tynger ikke og mærkes ikke i håret. Du kan derfor sagtens bruge denne inden dine favorit stylingprodukter.
Find produktet her


GHD Air Professional Hairdryer

Denne professionelle hårtørrer giver en hurtig føntørring af dit hår. Derudover har den en ION-teknologi, der indkapsler fugten i hvert enkelt hårstrå. Dette modvirker spaltede spidser, krus og statisk elektricitet. Resultatet er silkeblødt hår med en naturlig glans.
Denne hårtørrer sikrer dig en 2 gange hurtigere føntørring sammenlignet med almindelige hårtørrer, så du hurtigt kan komme videre med din dag.
Føntørreren har en AC-motor på 2100 Watt, der er effektiv og kraftfuld samt sikrer en lang levetid. Derudover har den et ergonomisk design, der gør den behagelig at holde ved under brug.
Find den her.