Hårpleje Mænd

Sådan plejer du dit skæg

Vi giver her den ultimative guide til, hvordan du nemt holder dit skæg lækkert og velplejet, lige meget om det er langt eller kort.

Vi giver her den ultimative guide til, hvordan du nemt holder dit skæg lækkert og velplejet, lige meget om det er langt eller kort.

Skæg vokser helt naturligt, men de færreste mænd glemmer dog, at skæg også er hår, der kræver pleje – mindst ligeså meget som håret på hovedet.

Barburys professionel skægpleje

1. Vask og rengør dit skæg dagligt

Skægget udsættes dagligt for temperaturforandringer, mad og andet, der gør at det kræver ekstra pleje. Sørg derfor for at rengøre skægget dagligt med sæbe og vand. Det er vigtigt at du bruger en shampoo specielt beregnet til skæg, så du mindsker irritation. Gør det derfor til en rutine at vaske skægget morgen eller aften.
Daglig vaks resulterer i et mere sundt udseende og et mere glansfuldt skæg.
Oplever du at dit skæg er filtret eller ønsker du mere glans og blødhed kan du med fordel bruge en conditioner til skæg.

2. Plej skægget med olie

En god skægolie er alfa og omega når det kommer til skægpleje.
Olien trænger ind i hårene og plejer hårstråene indefra samme tid med at det bliver lettere at “sætte” skægget samt opnå glans.
Derudover er skægolie med til at lægge hårde og uregerlige hår ned.
Gør det eventuelt til en vane at komme skægolie i skægget efter badet om morgenen. På den måde plejer du skægget, tilfører glans og duft. Massér blot olien ind i skægget når det er tørt.

3. Red skægget med en kam

Er dit skæg mere en et par centimeter langt er det vigtigt at du reder det med en skægkam. Brug en kam til at rede skægget med dagligt så du undgår at skægget filtrer og istedet kommer til at se sundt, luftigt og fyldigt ud.
Sørg for minimum at rede skægget med en kam eller børste hver anden dag.

4. Klip og trim skægget jævnligt

Sørg for jævnligt at klippe overskægget så håret ikke stikker ud over overlæben. Brug eventuelt en barbermaskine med afstandskam her.
Ligesom overskægget skal spidserne på resten af skægget trimmes jævnligt. En tommelfingerregel er at spidserne trimmes ca. hver anden uge. Skægget holder sig mest sundt hvis det trimmes jævnligt så slidte spidser fjernet og håret synes sundere stærkere og mere glansfuldt.


Følger du vores råd herover, hvis du vil have et flot, naturligt og glansfuldt skæg, som du kan være stolt af.