Hudpleje

Komplet solpleje guide til de varme sommerdage

Læs med og bliv klogere på, hvordan du får den perfekte tan og beskytter huden mod solen. Vi informerer om den passende mængde af solcreme og faktor samt giver vores bud på uundgåelige solpleje produkter til de varme sommerdage. Få også hurtige tips til solbadning og solpleje.

Sommeren nærmer sig og vi glæder os til at komme ud i varmen og nyde solen. Vi ved det allesammen godt: “Husk solbeskyttelse” ! Men, hvilken skal man bruge og, hvordan sikrer du dig, at både kroppen, ansigtet og håret er beskyttet? Læs med når vi giver gode råd til, hvordan du sikrer dig en optimal beskyttelse mod solen – uden at skulle gå på kompromis med din tan. I vores solplejeguide præsenterer dig også for vores yndlings solpleje produkter, som er uundværlige på en varm og solrig sommerdag.

Mængde og faktor

En tommelfingerregel i forhold til mængden af solcreme til ansigt og hals er en halv teskefuld. Brug én teskefuld til hver arm og hver ben. Påfør en mængde svarende til et shot glas eller en espresso kop på ryg, bryst og mave.

Med hensyn til faktor anbefaler vi at du, i Danmark, bruger minimum en faktor 15 – både forår og sommer. Skal du derimod ned i sydens sol og varme anbefaler vi, at du går op på en faktor 20, 30 eller 50.
Når det kommer til forskellen mellem faktorer, handler det mest om, hvor lang tid, der går imellem det igen skal påføres på huden. En faktor 15 skal genopfriskes langt oftere end en faktor 30.
Faktor handler også om UV beskyttelse, som er det filter, der beskytter mod solens UV stråler og som forebygger solskader/hudskader. Brug altid en højere faktor på udsatte områder såsom ansigt, bryst, skuldre, hænder og nakke så du undgår solskader. Vælg også altid en solfaktor, der både er UVA og UVB beskyttende så du sikrer dig, at huden er optimalt beskyttet.


Solpleje til ansigtet

Solcreme til ansigtet og kroppen beskytter lige meget. Dog er huden i dit ansigt mere sart end på kroppen. Derfor har man i ansigtet har brug for en creme, der er mildere end til kroppen.
Vi anbefaler Australian Gold Premium Coverage Faces med SPF 45. Denne solcreme er dermatologisk testet, uden parabener og særlig allergivenlig til sensitiv hud. Solcremen beskytter både mod UVA og UVB stråler. Premium Coverage absorberes hurtigt i huden, så du er klar til at hoppe i vandet eller solbade. Produktet indeholder blandt andet Aloe Vera og E-vitamin, som sikrer bedst mulig beskyttelse og pleje af din hud. Huden efterlades blød og gennemfugtet.
Kan du ikke vente med, at få farve naturligt har Australian Gold også lavet en solcreme med tan optimizer effekt, som hedder Coverage Faces SPF 45 M/Selvbruner, hvor du gradvist kan opbygge farve, imens du solbader. Solcremen fremmer farven samt giver huden et gyldent og naturligt resultat.

Ønsker du ekstra beskyttelse til sarte områder, hvor du lettere bliver forbrændt, har Australian Gold lavet en Face Guard Sunscreen Stick med solfaktor 50.
Sticken er nem at have med i tasken og er god til de steder, der er ekstra udsatte, eller hvis du har nemt ved at blive forbrændt enkelte steder. Face Guard Stick er både vandfast, svedfast og oliefri, og derfor den også er ideel til vintersport. Har du tatoveringener, som skal beskyttes ekstra godt mod solen er denne stick perfekt.

Solpleje til kroppen

Ønsker du en solspray, der hurtig absorbere i huden og som både beskytter mod UVA og UVB stråler, er Spray Gel Sunscreen fra Australian Gold måske noget for dig.
Dette er solbeskyttelse med en pumpespray, der gør det nemt at påføre og fordele på kroppen. Produktet indeholder blandt andet Aloe Vera, E-vitamin, Australsk tetræolie og ekstrakt fra solsikkefrø, der sikrer at huden både er beskyttet og plejet i solen. Derudover har produktet en skøn eksotisk duft, som kan minde om en tropisk ferie.
Solsprayen fås i faktor 6, 10, 15 og 30.
Kan du ikke vente på, at solen giver dig den ønskede farve kan du med fordel bruge Australia Gold Spray Gel Sunscreen M/Selvbruner. Dette er en solspray med instant bronzer effect effekt, som giver dig en øjeblikkelig midlertidig tan. Produktet indeholder naturlig karamel selvbruner, der sikrer en mørkere farve, samtidig med at indeholdet af SPF beskytter huden i solen.

Solpleje til håret

Udover kroppen og ansigtet er det også vigtigt at beskytte håret mod solen. Håret kan blive tørt og falme i farven som konsekvens af eksponering i solen.
Med Sun Reflects UV Protect Spray fra Goldwell får du en plejende spray, som både forebygger og bekæmper solstresset hår. Udover at tilføje fugt til håret har produktet indbygget farvebeskyttelse, som vil sørge for at solen ikke får din hårfarve til at falme.
Spray blot produktet i håndklædetørt hår, og massér godt ind i håret. Produktet skal ikke skylles ud.

Solpleje til læberne

Mange glemmer ofte, at læberne også kræver ekstra pleje i solen. Huden på læberne er, ligesom i ansigtet, mere sart end på resten af kroppen. Sørg for, at læberne holdes gennemfugtet og forbliver bløde med en læbepomade, der både er fugtgivende og med solfaktor.
Lip Balm SPF 30 fra Australian Gold er nem at tage med på farten og sikrer den perfekte beskyttelse af læberne i solen. Læbepomaden beskytter læberne med sin høje faktor og tilfører ekstra fugt, samtidig med den virker blødgørende.

Gode og hurtige tips til solbadning og pleje

 • Find et solplejeprodukt, der passer til din hudtype
 • Brug kun din solpleje produkter en sæson og læs på emballagen, hvor lang tid produktet holder efter det er taget i brug
 • Brug altid en højere faktor på udsatte områder såsom ansigt, bryst, skuldre, hænder og nakke så du undgår solskader
 • Vælg også altid en solfaktor, der både er UVA og UVB beskyttende så du sikrer dig, at huden er optimalt beskyttet
 • Generelt skal man tilbringe så lidt tid så muligt i solen imellem kl. 12.00-15.00
 • Brug altid vandfast solcreme, hvis du sveder meget eller skal ud at bade – husk dog altid at smøre dig ind igen efter du har været i vandet
  Brug altid solpleje produkter, ligemeget hvor brun du er
 • Tilbring ikke for lang tid i direkte sol, af gangen
  Smør dig ind i solcreme 20 minutter inden du skal ud i solen
 • Stil solcremen i skyggen når du er på stranden. Udsættes solcremen for høj varme, mister den sin virkning med tiden huske at stille solcremen i skyggen, når du er på stranden