Hudpleje

Hyaluronsyre: Bliv skønnere nu med denne stjerne-ingrediens

Vi kan ikke få nok af hyaluronsyre i vores tonere, seraer og moisturizers – og med god grund. Ikke alene gør hyaluronsyre en masse godt for huden og kroppen, det passer også til alle hudtyper. Her er alt, du skal vide om hyaluronsyre – plus anbefalinger til at komme i gang.

Vi kan ikke få nok af hyaluronsyre i vores tonere, seraer og moisturizers – og med god grund. Ikke alene gør hyaluronsyre en masse godt for huden og kroppen, det passer også til alle hudtyper. Her er alt, du skal vide om hyaluronsyre – plus anbefalinger til at komme i gang.

Hvad er hyaluronsyre?

Hyaluronsyre er ingen ny opfindelse eller noget, hudplejeproducenter har fundet på, for at få os til at købe flere produkter. Hvis vi skal være lidt tekniske, er hyaluronsyre et højmolekylært kulhydrat (glukosaminoglykan), der allerede findes naturligt i vores kroppe. Det er en byggesten i kroppens bindevæv (især hud, led og øjne), der binder fugt og omdanner det til gel – groft sagt. Det er den fugt og gel, der gør vores hud blød og plump og i øvrigt smører vores led. Hyaluronsyre har også anti-bakterielle og anti-inflammatoriske egenskaber, der hjælper huden med at hele, f.eks. ved eksem, sår, rosacea og akne.

Du skal ikke lade dig narre af navnet. Selvom det er en syre, er den ikke skrap, udtørrende eller sviende. Tværtimod vil de fleste nok beskrive deres oplevelse med hyaluronsyreprodukter som forfriskende, nærende og dejligt fugtende.

Hyaluronsyre er altså fugtbindende og det kan binde 1000 gange sin egen vægt i vand. Efterhånden som vi bliver ældre, bliver kroppen dårligere til at producere og bevare hyaluronsyre selv og vi vil opleve, at huden i ansigtet typisk bliver mere tør, får tendens til linjer og bliver mindre elastisk. Derfor vil de fleste af os opleve en tydelig forbedring af hudens udseende, ved brug af hyaluronsyre.

Kort sagt: Hyaluronsyre hjælper med at fugte huden, minimere udseendet af rynker, hele eksem, akne og sår, minimere rødme og øge hudens elastisitet.

Kom i gang med hyaluronsyre

Alt efter hvad dit behov er, kan du tilføje et eller flere produkter med hyaluronsyre til din hudplejerutine.

Step 1 er tonere, der kommer lige efter ansigts-vask/rens både morgen og aften.


Exuviance Moisture Balance Toner – en effektiv og luksuriøs toner, der stimulerer cellernes fornyelse og giver masser af fugt.

The Organic Pharmacy Jasmine Night Conditioner – en rig og regenererende toner, der nærer huden hele natten.

Tip: Hyaluronsyre vil typisk stå på produktet og ingrediens-listen som hyaluronic acid, hyaluron eller HA. Det kan også forekomme som sodium hyaluronate – et stof der er udvundet af hyaluronsyre og virker på samme måde.

Step 2 er serum eller olie og de findes i et væld af lækre varianter, der passer til forskellige hudtyper og behov.

Doctor Babor Hydro Cellular Hyaluron Infusion – et koncentreret hyaluron-serum, der både virker nu og her, men også trænger dybt ind og behandler huden over tid.

Caudalie Vinosource SOS Thirst Quenching Serum – en målrettet fugt-bombe til dig, der foretrækker enkle produkter med masser af punch og ingen parabener/sulfater.
The Organic Pharmacy Expression Treatment – en intensiv behandling af fine linjer og rynker, især i panden og ved øjne og mund.
Babor Skinovage Calming Bio Cellulose Mask (5 stk.) – en luksuriøs maske, der giver et fugtighedsboost til særlig sensitiv og tør hud.

Tilfør fugt til huden

Husk, at hyaluronsyre ikke er fugtgivende i sig selv. Du skal tilføre fugt til huden ved at drikke godt med vand og brug en fornuftig moisturizer sammen med din hyaluronsyre.

Her er en håndfuld dejlige moisturizers, der også indeholder hyaluronsyre.

Doctor Babor Hydro Cellular Hyaluron Cream – en let fugtighedscreme som alle hudtyper trygt kan bruge.

Caudalie VineActiv 3-in-1 Moisturizer – også en let dagcreme, der indeholder E- og C-vitamin.


Caudalie Resvératrol Face Lifting Soft Cream – en luksuscreme, der løfter, opstrammer og fugter.
Embryolisse Cicalisse – en særligt effektiv creme, til når man virkelig trænger til et boost af helende og fugtende pleje.

Som nævnt, kan du vælge at introducere enten toner, serum eller moisturizer med hyaluronsyre – eller alle tre af disse steps, hvis du føler, din hud vil have stor gavn af endnu mere blødhed og fugt.

Tak fordi du læste med og held og lykke med din hudpleje!