Hudpleje Makeup

Giv en luksus pedicure behandling til fødderne

Er det tid til selvforkælelse og ønsker du at give dine fødder en ordentlig luksus behandling? Eller er formålet, at få super flotte fødder du selvsikkert kan vise frem? – Med en pedicure behandling, kan du få fødder så silkebløde som en baby-hud og de flotteste gellak negle året rundt. Læs her den ultimative guide til fodpleje, med en pedicure behandling.

Først og fremmest, hvad er pedicure?

Pedicure er en behandling til fødderne, som du kan give dig selv derhjemme eller på en klinik. En pedicure behandling, vil hjælpe dine fødder med at fremstå, mere velholdte og pæne. Behandlingen er ren selvforkælelse og består af et fodbad, hvor dine negle og hård hud bliver behandlet og fugtet. Til slut kan man afslutte med eller uden neglelak – uanset vil dine fødder se rigtig fine ud efter pedicuren.

Hvad indgår i en pedicure behandling?

Når du giver dine fødder en pedicure behandling, bestemmer du selv hvor mange af disse trin du vil følge. Her opremses blot, hvad der indgår i en pedicure behandling på en klinik, samt hvad du har af mulighed for at gøre derhjemme. Giv dine fødder:

  • Et fodbad
  • Formning, klipning og filing af negle
  • Neglebånd skubbes tilbage
  • Fjernelse af hård hud ved filing
  • En fodmassage
  • En neglepolering
  • En peeling
  • En fodmaske og fodcreme
  • Påføring af neglelak, gellak eller shellac

Vælger du at følge hele denne guide – så lover vi dig for, at dine fødder vil takke dig.

Inden du giver dine negle en flot gellak lakering, skal du have forberedt dine fødder ved at give dem en ordentlig og grundig pedicure.

Skal du lægge gellak på tæerne efter en fodbehandling? – Så husk IKKE at bruge fodcreme før og/eller imens du påfører gellakken. Det vil resultere i at lakken ikke kan klæbe ordentligt til neglen. Brug derfor en fodcreme efter lakering i stedet for.

Hos BEAUTYCOS tilbyder vi et bredt udvalg af produkter, som du kan bruge til den ultimative hjemme pedicure behandling. De anbefalede produkter vil blive nævnt i vores guide.

Blødgør fødderne med et fodbad

Det er vigtigt ved en pedicure er, at du starter med at give dine fødder et velfortjent fodbad. Her skal du blødgøre dine fødder, men undgå at opløse dem fuldstændig. Derfor giv dine fødder et fodbad i maks. 15 minutter, i en balje med varmt vand og fodsalt.

Hos BEAUTYCOS kan du finde mange forskellige fodbadesalte. En af favoritterne hos os, er denne 5 stjernet anmeldte Wonder Spa – Bath Crystals Golden Amber Saffron. Dette produkt, er perfekt til fodbadet og dufter skønt. Fodbadsalten indeholder naturligt havsalt og guld pigment, som vil give dit fodbad et glamourøst look på samme tid med at fødderne bliver blødgjort.

Se resten af fodbadsalt udvalget her.

Klip, form og fil dine negle

Efter fodbadet er både din hud og negle bløde og medgørlige. Du skal derfor nu klippe og forme dine negle, som du vil have dem. Husk det er vigtigt at klippe dine tånegle ordentligt, for at undgå nedgroede negle. Derfor skal du altid klippe tåneglene lige over og undgå at klippe i siderne. Når du skal klippe dine tånegle kan du f.eks. vælge denne pakke fra Eleganza, som indeholder to negleklippere, både til fødderne og hænderne.

Se resten af negleklipper udvalget her.

Fil nu neglene, så de hverken flosser eller kan rive sig fast i sokker eller andet. Til at file dine negle, kan du f.eks. bruge denne Sibel Nails Fod- Og Neglebørste Med Pimpsten Art i hvid. Denne fil er en 2-i-1 produkt, hvor der både er en neglebørste og en fod fil med.

Scholl Velvet Smooth – Electronic Nail Care System

Sibel – Nails Fod- Og Neglebørste Med Pimpsten

Eller du kan vælge denne populære Scholl Velvet Smooth – Electronic Nail Care System. Denne elektriske fil har tre ”hoveder”, som du vælger efter hvilket behov du har. Filen har ligeledes to forskellige hastigheder.

Se resten af neglefil og neglepleje udvalget her.

Skub neglebåndene på plads

For at få mest ud af dine negle og gøre dem så flotte som mulig, er det vigtigt i din pedicure behandling, at du får skubbet neglebåndende på plads. På den måde, vil du også opleve at din gellak eller andet lak, sidder bedst muligt fast i længere tid.

Her skal du bruge en neglebåndsskubber eller bruge din tommelfingernegl til at skubbe den døde hud/neglebåndende på plads. Klip herefter det sidste resterende døde hvide hud af. Her kan du f.eks. vælge denne TWEEZERMAN Grip & Snip Spiral Spring Cuticle Nipper.

Se resten af neglesaks udvalget her.

Fjern hård hud

Der er intet værre for udseendet på ens fødder, end hård hud og sprækkede hæle. Hård hud har det med at sætte sig på hælen, under forfoden og oven på tæerne. Der hvor der opstår hård hud, er oftest der hvor huden bliver trykket af skoen.

For at fjerne hård hud, kan du bruge denne TWEEZERMAN – Safety Slide Callus Shaver And Rasp. Den fjerner effektivt hård hud og udglatter huden på foden.

Se resten af fodpleje og håndpleje udvalget her.

Det er vigtigt at du husker at bruge godt fodtøj og husk også at pleje dine fødder dagligt med eksempelvis en fugtgivende creme. På den måde vil du opleve at dine fødder ikke når at blive så slemme, som hvis du f.eks. kun giver dem en pedicure 1-2 gange om året.

Peeling fodmaske

Hvis du godt kan lide peeling masker, skal du blot være opmærksom på ikke at bruge en peeling maske inden du skal lægge en gellak. Dette skyldes at Peeling masker vil gøre, at den hårde hud og døde hud selv falder af efter 10-15 dage. Hvor det er mere optimalt at fjerne den hårde hud med det samme.

Ønsker du blot et godt resultat af fødderne så er en peeling maske det oplagte valg for at få silkebløde og sommerklare fødder hele året rundt, frem for en hård hud shaver. Se f.eks. denne fantastiske SALVEQUICK Exfoliating Socks, som effektivt fjerner døde hudceller og hård hud.

Se resten af fodmaske udvalget her.

Fugt fødderne og giv dem en ordentligt fodcreme

Efter at have fjernet hård hud, hvad enten det er med en peeling maske eller en shaver til hård hud, så skal dine fødder nu rigtig forkæles med fugt!

Fordi du har fjernet den hårde hud inden du bruger en fugtgivende fodcreme, vil cremen have endnu nemmere ved at trænge ind i huden. En yderst god og den anbefalede fodcreme hos os er denne, AUSTRALIAN BODYCARE – Foot Cream.

Den er simpelthen fantastiske til at blødgøre hælene og fødderne. Brug gerne denne creme 1 gang dagligt eller 2 gange dagligt, hvis dine fødder er meget slemme.

Se resten af fodcreme udvalget her.

Du er nu nået igennem alle trinnene ud over udseendet på dine negle.

Skab flotte negle, med lak

Ønsker du et alt i et sæt, hvor du får det hele til en pedicure behandling af neglene, så er Le Mini Macaron det oplagte valg, da deres pakker indeholder det hele. Se f.eks. disse to sæt.

Se resten af Le Mini Macaron udvalget her.

Skal du i byen, kan du få så flotte negle som på billedet her, ved at lægge en gellak. Vil du gerne have flotte negle året rundt så er denne gellak fremgangsmåde perfekt til dig.

Læs indlægget om gellak negle og brug samme fremgangsmåde til fødderne som på hænderne. Følg denne guide, efter du har givet dine fødder den ovennævnte fodbehandling.

Blogindlæg:
Lav gellak negle derhjemme

Vi håber at denne guide giver dig dejlige fødder. Vi håber også, at du tør begive dig ud i denne pedicure fodbehandling.