Hudpleje

Forkæl dig selv sund og glansfuld med vitaminer til huden

Særligt i vintermånederne kan det være svært at bibeholde en smuk og vedvarende glans i huden. Urenheder kan opstå og akne, tørhed og ujævn hudtone kan være udfordrende at komme til livs. Der findes masser af lækre cremer, pomader og andet ansigtspleje, som du kan prøve, men hvis disse ikke har den ønskede effekt, kan […]

Særligt i vintermånederne kan det være svært at bibeholde en smuk og vedvarende glans i huden. Urenheder kan opstå og akne, tørhed og ujævn hudtone kan være udfordrende at komme til livs. Der findes masser af lækre cremer, pomader og andet ansigtspleje, som du kan prøve, men hvis disse ikke har den ønskede effekt, kan det være, du mangler nødvendige vitaminer til huden.

Hvorfor er det vigtigt med vitaminer til huden?

Måske undrer du dig over, hvilken forskel vitaminer til huden reelt gør? Vitaminer findes naturligt i kroppens eget system. De er altafgørende for, at du kan fungere som menneske, da de opretholder skelettets, immunsystemets, musklernes og slimhindernes funktionsdygtighed. Derudover er de også nødvendige for sundheden i dit hår, hud og tænder. Huden er som bekendt kroppens største organ, så det er også af helt basale helbredsmæssige årsager vigtigt, at du tager dig godt af den. Hvis du har særlige hudproblemer, kan det altså sagtens være, at du er i underskud af de mineraler og byggesten, der skal konstruere dem. Dette kan du i stedet få på anden vis ved at investere i et kosttilskud eller vitaminer til huden.

A, B og D vitaminer til huden bekæmper akne, rødme og tørhed

Det oplagte valg, når du skal have effektive vitaminer til hudens tørhed og olieproducering er vitamin A, B og D. Disse sørger for, at huden får produceret det rette niveau af fugtgivende og nødvendige olier. Stærk akne kan f.eks. ofte skyldes en hud, der overproducerer olie. Men dette kan B, D og A vitamin til huden hjælpe med. Hvis du derudover har tør hud, rødme eller en tendens til irritation, kan det også skyldes en underproduktion i huden, hvorfor vitaminerne også kan være din redning. Vitamin C er desuden din helt, hvis du har mange variationer i din hudtone, da denne beskytter imod solskader og pigmentering.

Brug C og E vitaminer til hudens cellefornyelse

Hvis du ikke har nuværende problemer med tone, tørhed eller akne, kan vitaminer til huden også virke forebyggende. F.eks. kan adskillige påvirke hudens cellefornyelse. Det betyder blot, at hvor huden med alderen måske kan fremstå mere grålig og mat, så kan et tilskud af C og E vitamin til huden bidrage med glans, fasthed og fugt. De har begge meget samme effekt, hvor reparation styrkes og cellernes forældelsesproces mindskes. Særligt vitamin E kan derfor bevare og beskytte hudens ungdom.

Mangler du et tilskud af vitaminer til huden? Se vores udvalg her.