Hårpleje

Derfor blev jeg en Curly Girl

“Jeg har altid haft masser af naturkrøl, men som årene er gået har både, farve, varme osv. gjort mit hår til en tør høstak, som ikke havde meget krøl. En veninde fortalte om CG metoden og så gik jeg ellers igang.” Læs om Pia´s erfaringer med Curly Girl metoden i dette indlæg. Curly Girl – […]

“Jeg har altid haft masser af naturkrøl, men som årene er gået har både, farve, varme osv. gjort mit hår til en tør høstak, som ikke havde meget krøl. En veninde fortalte om CG metoden og så gik jeg ellers igang.” Læs om Pia´s erfaringer med Curly Girl metoden i dette indlæg.

Curly Girl – kort fortalt

Curly Girl Method er en helt særlig hårpleje-rutine for alle, der ønsker at fremhæve deres naturlige bølger og krøller. Metoden stammer fra Lorraine Masseys´ bog: Curly Girl: The Handbook, der efterhånden er blevet et verdenskendt fænomen og metoden bruges i dag af mænd og kvinder verden over.
Metoden gør op med brug af blandt andet shampoo og varmeredskaber, der skiftes ud med blandt andet conditioner og diverse stylingprodukter uden ingredienser, der kan skade krøller.
For nogle, er det en omfattende metode, men hos de fleste er resultatet det hele værd.
Læs om Pia´s erfaringer med Curly Girl metoden og se det fantastiske resultat efter kun 4 måneder med brug af metoden.

Pia´s krøller inden Curly Girl Method

Hvordan blev jeg en Curly Girl?

“Jeg har altid haft masser af naturkrøl. Men som årene er gået har både, farve, varme osv. gjort mit hår til en tør høstak, som ikke længere havde meget krøl. En veninde begyndte på metoden og fortalte mig om den. Hun spottede det dengang på Instagram. Jeg blev nysgerrig, undersøgte det en lille smule og gik stille og roligt igang. Jeg startede med at købe: As I am cowash og leave-in som start, erhvervede mig en bomulds t-shirt og så gik jeg ellers igang. Det var helt vildt hvad der skete på kun kort tid.”
Pia har nu levet efter metoden i 4 måneder og allerede nu oplever hun at hendes krøller er mindre kruset og meget mere definerede.

Mine råd til Curly Girl metoden

  • Brug en bomulds t-shirt I stedet for håndklæde. Våd plopping: (kramme krøllerne op med t-shirt for at fjerne overskydende vand) efter leave-in. Det skaber meget mere definerede krøller hos mig.
  • Sove med satin/silke hætte eller satin/silke pudebetræk. Det er mere mildt mod håret og ødelægger derfor ikke krøllerne på samme måde som bomuld. Med hætten på, kan jeg faktisk nogle gange undgå at skulle style mit hår den efterfølgende dag… Her kan jeg blot kramme håret på plads.
  • Føntørrer du håret skal det altid gøres ved så lav varme som muligt. Hold gerne håret krammet op i 60 sekunder eller mere før du fjerner diffuseren. Dette resulterer i mindre frizz og krus.

Status efter 4 mdr. som Curly Girl

“Jeg ved at jeg har lang vej endnu… Det tydelige resultat er virkelig kommet frem efter jeg fik klippet meget af det kedelige og tørre hår af. Nu er jeg virkelig begyndt at få definition i krøllerne, helt nede fra rødderne af. Jeg har fået mere bløde krøller med masser af bounce. Jeg har tonet mit hår med en godkendt CG toningsfarve, der skulle holde længere end almindelig silver shampoo. Denne en er dog stadig på et forsøgsstadie.
Jeg glæder mig til at fortsætte med metoden og jeg er sikker på, at det langvarige resultat vil være fantastisk.”

Tusind tak til Pia, der med glæde deler sin historie og erfaringer med Curly Girl Method.
Dette blogindlæg vil blive opdateret løbende med Pia´s erfaringer samt gode tips og tricks.
Vil du vide mere om CG kan du læse vores indlæg her.
Skal du til at starte på CG metoden har vi samlet alt viden du skal bruge for at komme igang her.

Følg Pia på Instagram, hvor hun deler billeder og erfaringer fra hverdagen som Curly Girl: @Pia_susan