Hudpleje

Brug retinol som ældningsbekæmper

Hvis du har generelle problemer med huden i forhold til stoppede hudceller, akne, rynker og linjer, så er retinol hudpleje den vidunderløsning, du mangler til din aften- og morgenrutine. Den er ikke kun fremragende som et middel til flere vitaminer og mineraler for din hud, men også en ældningsbekæmper uden lige.  Hvad er retinol?  Egentlig […]

Hvis du har generelle problemer med huden i forhold til stoppede hudceller, akne, rynker og linjer, så er retinol hudpleje den vidunderløsning, du mangler til din aften- og morgenrutine. Den er ikke kun fremragende som et middel til flere vitaminer og mineraler for din hud, men også en ældningsbekæmper uden lige. 

Hvad er retinol? 

Egentlig tilhører det familien af A-vitaminer, som sædvanligvis hjælper din krop med et par afgørende funktioner: f.eks. synet, slimhindernes udvikling, immunforsvar, appetit og hudens generelle helbred. Kroppen får A-vitamin gennem både mælk, ost og flere grøntsager som f.eks. spinat, peberfrugt, gulerødder, tomater og mango. Mange mennesker får derfor fint suppleret deres A-vitamin behov gennem de daglige vaner og den almindelige kost. Dette er dog ikke helt tilfældet for retinol, der også har andre egenskaber, som du og din hud kan have glæde af. 

Hvad gør retinol så for huden? 

Retinol er et mere koncentreret stof, der er fokuseret på at udbedre og udglatte tegn på ældning i huden. Om det er naturlig ældning, relateret til stress, et særligt miljø eller specifikke gener, så viser det sig med tiden. Det kan være som rynker, mere markerede linjer i ansigtet, manglende glans og elasticitet samt alderspletter. Alt dette modvirker retinol som én af de mest anerkendte og brugte midler mod ældningstegn i skønhedsverdenen. Det bidrager til en hurtigere celleomsætning, der gør, at hudfornyelsen går hurtigere, hvilket gør rynker og mærker mindre synlige. Desuden vil retinol hudpleje også gøre en indsats imod akne, ligesom den sikrer blødhed, fasthed og mere konsekvent hudtone. 

Kom godt i gang  

Retinsyre, der er den hurtigste genvej til at få koncentreret mængder retinol, er receptpligtig. Dog kan du få det i mindre mængder i mange andre former, der heller ikke er lige så irriterende for sart hud. Find f.eks. retinol som: 

Retinol er stærkt og skal bruges optrappende, så du tilvender din hud til dens virkning. Derfor bør du være påpasselig især i starten og kun påføre dit koncentrat, maske eller serum en enkelt gang om ugen. Efterfølgende kan du opgradere til at bruge den hver anden dag og til sidst hver dag. 

Vær desuden opmærksom på, at din hud vil opleve mere følsomhed overfor sollys, når den er under retinol behandling. Om sommeren er det derfor vigtigt, at du også benytter solcreme eller andre former for beskyttelse for din hud, da der ellers hurtigere kan opstå forbrænding. Af samme årsag anbefaler vi også, at du bruger dit retinolprodukt om aftenen og evt. lader den sidde natten over, hvis der er tale om en ansigtsmaske.