Børn

Bliv klar til baby

Det kan være en jungle for kommende forældre at finde rundt i, hvad man egentlig skal anskaffe, når man venter et lille nyt menneske. Vi har lavet en overskuelig liste over vores favoritter indenfor pleje og tilbehør, som baby og forældre kan have brug for i den første tid som ny familie.

Det kan være en jungle for kommende forældre at finde rundt i, hvad man egentlig skal anskaffe, når man venter et lille nyt menneske. Vi har lavet en overskuelig liste over vores favoritter indenfor pleje og tilbehør, som baby og forældre kan have brug for i den første tid som ny familie.

Tryg søvn for både børn og forældre

Det første lange stykke tid er søvnen typisk sparsom for forældre og nogle gange også for baby. Derfor er det så vigtigt, at den søvn man får, er dyb, tryg og opfriskende.

Babyalarm

En god og simpel babyalarm er guld værd! Derfor kommer det først over listen af ting, vi anbefaler nye forældre.

Ikke alle er så heldige at bo, så de altid kan høre baby sove – både ude og inde. Og har man den lille med på farten, er det dejligt, at kunne følge med i søvnen via babyalarm. Disse to fra Philips er skønne og har et hav af smarte funktioner. Den til venstre har endda vundet den tyske Stiftung Warentest.

Massageolie og rumspray

Det er vigtigt at geare ned inden puttetid, for at markere dagens afslutning. Mange forældre kan lide, at give lidt babymassage som en del af putterutinen og så er en lækker massageolie ikke af vejen. Den til højre fra Milk & Co Baby indeholder desuden en smule beroligende lavendel. Man kan også få den beroligende virkning af lavendel som rumspray.

Bleskift og pleje

Alle med små børn ved, at det der med kropspleje til børn er lidt et fjollet paradoks. På den ene side er baby jo blød og smuk fra naturens side. De sveder ikke, de er endnu ikke store nok til at få rigtig snavs under neglene og over det hele og har egentlig bedst af, at man ikke roder for meget med deres naturlige lækkerhed. På den anden side er der jo bleudslæt, arp, det der lidt underlige babyakne og så videre og så videre.

Det kompromis de fleste må indgå er, at bruge så skånsom pleje som muligt, der hjælper med at styrke og genetablere babys egen naturlige balance i huden.

Til små, sarte rumper

Nogle gange kan det ikke undgås, at babys bagdel får nok af, at være indelukket i bleen og vasket igen og igen. Og så bliver den ekstra sart, rød og øm.

Til hele kroppen

En lækker, mild creme eller lotion til både krop og ansigt er også dejlig at have ved hånden. Brug den til tørre pletter, til lidt hyggelig massage, til mor eller far, osv. Og glem ikke solcreme, hvis I opholder jer udenfor.

Glad i bad

Bad er én af de hyggeligste aktiviteter man kan lave med sin baby, når alle lige har vænnet sig til det og føler sig trygge. Man har god øjenkontakt med sin baby og kan give lidt massage. Baby kan lege og få brugt kroppen på en anden måde end den kan på gulvet eller i dine arme.

Shampoo og kropsvask

Babyolie

Olie er skønt både under og efter bad, fordi det fugter og beskytter på en helt anden måde end vandbaserede cremer. Et par dråber olie i badekaret gør, at babys hud ikke tørrer ud ved sæbebrug. Den kan også bruges til behandling af arp i hovedbunden.

Til mor

Nu skal vi ikke glemme, at mor også trænger til lidt pleje og forkælelse, både før og efter babys ankomst. Hormonelle forandringer og uregelmæssig søvn kan betyde, at man må lave lidt om på den sædvanlige skønhedspleje for at føle sig godt tilpas.

Når man dårligt har tid og energi til at gå i bad, er der ikke noget bedre end effektiv pleje, der giver hurtige, pålidelige resultater uden en masse besvær. Her er en række lækre og uundværlige produkter, du kan bruge med fire timers usammenhængende søvn og den ene hånd på ryggen – skulle det blive nødvendigt.

Du kender dine og dit barns behov bedst, så vi håber, du fandt inspiration til, hvad din familie kan have glæde og nytte af. Stil gerne spørgsmål i kommentarerne herunder eller kom med dine egne anbefalinger.

Vi ønsker dig en dejlig dag og masser af rolige nætter forude.