Hudpleje

Bekæmp cellulite én gang for alle

Nogle kvinder (og mænd) døjer med cellulite, også kaldes appelsinhud. Det viser sig primært på balder, lår og mave. Læs indlægget og lær, hvordan man forebygger og kommer cellulite til livs.

Nogle kvinder (og mænd) døjer med cellulite også kaldes appelsinhud. Det viser sig primært på balder, lår og mave. Heldigvis er dette noget man kan forebygge og komme til livs, hvis man kender de rigtige tricks.

Hvad er cellulite?

Cellulite eller appelsinhud er fedt, der har hobet sig op og dermed ændrer hudstrukturen. Fedtet ligger indkapslet i små hulrum mellem musklerne og overhuden. Som vi bliver ældre bliver bindevævet stivere og begynder at trække sig sammen og hermed opstår der små fordybninger i huden som vi kalder appelsinhud. Vi kan forebygge og bekæmpe appelsinhud ved hjælp af motion, sunde spisevaner og ved brug af en af forskellige anti-cellulite produkter.
(Find forslag til hudplejeprodukter mod cellulite nederst i indlægget.)

Tørbørste mod appelsinhud

Brugen af en tørbørste er generelt noget af det bedste du kan gøre for din hud. Den bekæmper ikke kun cellulite, men hjælper samtidig kroppen med at komme af med affaldsstoffer, øger blodomløbet, sætter gang i fordøjelsen og holder huden i form. Den lækre Skin Brush fra The Organic Pharmacy med naturlige børstehår er en god tørbørste, der effektivt og blidt eksfolierer huden. Det optimere også huden optagelse af evt. plejeprodukter og i dette tilfælde dine produkter mod cellulite.

Hvad er tørbørstning?

Tørbørstning er en gammel metode, der bliver brugt i forbindelse med skønheds behandlinger og massage. Med tørbørsten stryger du huden og hermed fjerner den døde hudceller, sætter gang i blodomløbet og udrenser huden for affaldsstoffer. Tørbørstning sætter gang i blodgennemstrømningen i de fedtceller, som laver buler i din hud – især på baller, mave og lår.

Anvendelse:

Hvis du ønsker at se resultater anbefaler vi, at du tørbørster hver dag, men forvent først at se resultater efter 3 måneder. En god vane er, at få tørbørstning ind i morgenrutinen, inden du skal i bad. På den måde kan du nemt vaske de døde hudceller af og starte dagen med en frisk følelse. Brug børsten på tør hud og børst i små cirkelformede bevægelser nedefra og op mod hjertet, lige bortset fra på ryggen, hvor du skal børste ned mod lænden. Når du skal bruge børsten på maven anbefales det at du børster i cirkler med uret. Dette sætter gang i fordøjelsen. Børst gerne omkring 5 min – 10 min. dagligt for det bedste resultat. Undgå at børste på eksem, åreknuder og blodsprængninger.

Dermaroller

En dermaroller består af en masse små nåle, der forsigtigt skal rulles hen over huden. Teknologien kaldes Mikro-needling og giver din hud en mere jævn overflade. Metoden anvenders også til at forbedre pigmentskader, ar, grov hudstruktur, aldringstegn som rynker og linjer mm. Medtoden går ud på at danne kontrolleret mikro huller i huden, for at stimulere celledannelsen og hudens naturlige regenerering. Dette resulterer i en jævnere hudtone, forbedret elasticitet og kollagenproduktion.

Dermaroller til kroppen

Udover at mindske cellulite, bekæmper en bodyroller også arvæv, solskader, pigmentfejl, rynker og slap hud.
Vi anbefaler DM Skincare Dermaroller til kroppen, som er nem at bruge på kroppen og behagelig at holde imens du ruller den på huden.

Anvendelse

Sørg altid for at desinficere din dermaroller før og efter brug. Anvend dermarolleren på ren og tør hud ca. 1 min. efter desinficering. Brug dermarolleren systematisk oppefra og ned samt nedefra og op. Husk at løfte den når du skifter retning. Hold let på dermarolleren og kør den blidt hen over huden. Efter behandlingen bør du anvende en fugtgivende creme.
Vær opmærksom på ikke at rulle dermarolleren hen over irriteret hud eller steder hvor man kan se tydelige blodsprængninger.

OBS! Cellulite (appelsinhud) er ofte blevet forvekslet med cellulitis. Førstenævnte (cellulite), er en kosmetisk betegnelse for ophobning af fedtdepoter i huden, hvorimod cellulitis er en bakterie infektion i huden.